پرونده نوزدهمين دوره مسابقات جام جهاني فوتبال پس از يک ماه، يکشنبه شب با قهرماني تيم اسپانيا در ورزشگاه "ساکر سيتي" شهر ژوهانسبورگ آفريقاي جنوبي بسته شد.
به گزارش سرویس ورزش جهان ، بر همين اساس سايت "فيفا" به بررسي آماري اين مسابقه ها پرداخته که براي اولين بار در قاره آفريقا برگزار شد و قهرماني آن براي اولين بار به اسپانيا رسيد.
- در اين مسابقات "ژاوي" هافبک بازي ساز تيم ملي فوتبال اسپانيا 669 پاس داشت که اين رکورد 104 پاس بيشتر از نزديک ترين رقيبش يعني "باستين شوان اشتايگر" بود. ژاوي همچنين 42 سانتر را هم به نام خود ثبت کرد و از اين نظر بعد از "ديه گو فورلان" با 50 سانتر، در رده دوم قرار گرفت.
- در جام جهاني 2010 در مجموع 261 خطا روي داد که نسبت به 346 خطاي جام جهاني 2006 آلمان، کاهش چشمگيري را نشان مي دهد. به همين دليل تعداد اخراجي ها نيز نسبت به دوره گذشته بسيار کاهش يافته بود به طوريکه فقط 17 کارت قرمز داده شد. در جام جهاني 2006 در مجموع 26 نفر اخراج شدند.
- در جام نوزدهم 145 گل هم به ثمر رسيد که پايين ترين رکورد گل از زمان تغيير رقابت ها به شکل 64 مسابقه اي است. در واقع از زمان تغيير شکل بازي ها که اولين دوره آن 12 سال پيش برگزار شد، تعداد گل ها روند نزولي طي کرده است.
در جام جهاني 1998 فرانسه 171 گل به ثمر رسيد، در جام جهاني 2002 مشترک کره جنوبي و ژاپن 161 گل زده شد و آمار گل هاي جام جهاني 2006 آلمان 147 گل بود.
- اسپانيا در دقيقه 117 ديدار با هلند توسط "آندرس اينيستا" صاحب گل شد تا ديرهنگام ترين گل قهرماني تاريخ مسابقات فينال جام جهاني را به ثبت برساند.
- "ديويد جيمز" دروازه بان تيم ملي فوتبال انگليس با 39 سال و 330روز، مسن ترين بازيکن جام جهاني 2010 بود. اما رکورد مسن ترين گلزن جام و همچنين مسن ترين بازيکن ذخيره به "بلانکو" با 37 سال و 156 روز از تيم مکزيک تعلق گرفت. "کريستين اريکسن" از تيم آفريقاي جنوبي نيز با 18 سال و 120 روز، جوانترين بازيکن بازي ها نام گرفت.
- 31 تک روي "سرخيو راموس" بهترين دريبل زن جام از تيم اسپانيا او را بالاتر از بازيکناني چون "لوکاس پودولسکي" (27)، "آندرس اينيستا" (26)، "داويد ويا" و "ليونل مسي" (25) قرار داد.
- 22 گلي که در ورزشگاه "گرين پوينت" شهر کيپ تاون به ثمر رسيد، اين ورزشگاه را به پرگل ترين ورزشگاه جام جهاني آفريقاي جنوبي تبديل کرد.
ورزشگاه ساکرسيتي شهر ژوهانسبورگ از اين نظر با 20 گل در رده دوم قرار دارد.
- تيم ملي آلمان در جريان جام جهاني از 22 بازيکن استفاده کرد که اين آمار بيش از هر تيم ديگري است. از سوي ديگر تيم هاي اسلووني، نيوزيلند و کره شمالي فقط از 15 بازيکن استفاده کردند.
- "کيسوکه هوندا" از تيم ژاپن 19 خطا انجام داد و سرخيو راموس و "مارک فان بومل" با 17 خطا در رده هاي بعدي هستند.
- "ميروسلاو کلوزه" با گل هايي که در اين جام به ثمر رساند در فاصله يک گل تا رکورد رونالدوي برزيلي قرار گرفت و توانست به رکورد 14 گل "گرد مولر" در مسابقات جام جهاني برسد.
- در فينال جام جهاني بين دو تيم اسپانيا و هلند 14 کارت زرد و قرمز داده شد که بيش از دو برابر رکورد قبلي با شش کارت در فينال جام جهاني 1986 بين دو تيم آرژانتين و آلمان غربي سابق بود.
- در جام جهاني 2010، 12 گل توسط بازيکنان بايرن مونيخ به ثمر رسيد تا اين باشگاه بهترين رکورد را در جدول گلزني جام به دست بياورد. بعد از بايرن مونيخ تيم اينترميلان ايتاليا با 9 گل قرار دارد در حاليکه بازيکنان اتلتيکو مادريد 8 گل را به نام خود رقم زدند. در بين ليگ ها نيز ليگ اسپانيا با 29 گل صدرنشين است و بوندس ليگا با 21 گل در رده دوم قرار دارد. 12 گل هم براي ليگ برتر انگليس و 16گل براي سري "آ" ايتاليا ثبت شد.
- تيم سوييس با بسته نگه داشتن دروازه خود به مدت 9 ساعت و 19 دقيقه، رکورد جديدي در مسابقات جام جهاني بر جاي گذاشت. اين تيم توانست رکورد قبلي را که با 550 دقيقه در اختيار ايتاليا بود، پشت سر بگذارد.
- بعد از قهرماني اسپانيا، هشت تيم تاکنون توانسته اند قهرمان جام جهاني شوند. اسپانيا اولين تيمي است که بعد از شکست در اولين بازي خود در نهايت قهرمان شد. اين تيم همچنين اولين تيم اروپايي است که در خاک يک قاره ديگر جام قهرماني را بالاي سر برده است.
- "کارلوس آلبرتو پاريه را" براي ششمين بار به عنوان مربي پا به جام جهاني گذاشت.
- 6 تيم اروپايي توانستند به مرحله يک هشتم نهايي جام جهاني 2010 برسند و از اين ميان فقط سه تيم به يک چهارم نهايي رفتند که پايين ترين رکورد اين قاره به شمار مي رود. با وجود اين، پنج تيم آمريکاي جنوبي به مرحله حذفي راه يافتند که چهار تاي آنها سر گروه شده بودند.
اما در نهايت بازي فينال، يک بار ديگر رقابتي کاملا اروپايي بود.
- 3/18 ميليون نفر 64 بازي جام جهاني 2010 را از نزديک تماشا کردند. اين تعداد تفاوت کمي با رکورد 3/59 ميليون نفر تماشاگر جام جهاني 1994 آمريکا دارد.
- 3 بازيکن يعني داويد ويا، اينيستا و کارلوس پويول، زنندگان تمامي گل هاي اسپانيا در جام جهاني بودند. قبل از اين هيچ تيمي با کمتر از چهار گلزن مختلف به قهرماني نرسيده بود. اسپانيا همچنين با هشت گل، پايين ترين آمار گل هاي زده براي قهرمان جام جهاني را ثبت کرد.
- نسبت فاميلي بازيکنان در يک تيم نيز از نکات قابل توجه اين جام بود. جري، جاني و ويلسون پالاسيوس، برادراني بودند که با حضور در فهرست 23 نفره تيم ملي فوتبال هندوراس، تاريخ ساز شدند.
- 3 کمک به گلي که کاکا، توماس مولر، باستين شوان اشتايگر، ديرک کويت و مسعود اوزيل داشتند، آنها را به موثرترين بازيکنان مسابقات تبديل کرد.
- اينکه هر دو فيناليست جام جهاني دوره قبل نتوانند به دور دوم صعود کنند قبل از اين فقط يکبار روي داده بود. در جام جهاني 1966تيم چکسلواکي سابق نتوانست صعود کند و برزيل در دور اول حذف شد.
- دو تساوي و يک شکست از سه بازي مرحله گروهي، بدترين عملکرد ايتاليا در تاريخ جام هاي جهاني بود. ايتاليا تاکنون هرگز قعر نشين گروه خود در اين مرحله نشده بود و شاگردان "مارچلو ليپي" بدون کسب حتي يک پيروزي، جام جهاني 2010 را ترک کردند.
- توماس مولر سريعترين گل جام را به ثمر رساند. او بعد از 2 دقيقه و 39 ثانيه، گل اول تيم آلمان را در جريان پيروزي 4 بر صفر اين تيم مقابل آرژانتين وارد دروازه حريف کرد.
- تنها تيمي که بدون پذيرفتن شکست از جام جهاني خداحافظي کرد، تيم نيوزيلند بود. اين آمار در حالي ثبت شد که رکورد 14 برد پياپي تيم هلند در مرحله مقدماتي و مرحله پاياني جام جهاني در بازي فينال به پايان رسيد.