نماینده امریکا در مسئله سودان قرار است به منظور پیگیری مذاکرات خود به سودان برود.
وزارت امور خارجه امریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد اسکات گریشن نماینده دولت باراک اوباما در مسئله سودان قرار است پنجشنبه ( به وقت امریکا) واشنگتن را به مقصد سودان ترک کند.
وزارت امور خارجه امریکا در این بیانیه تصریح کرد اسکات گریشن در سودان با شماری از همتایان خود درباره مسائل این کشور افریقایی گفتگو و تبادل نظر خواهد کرد. طبق بیانیه وزارت خارجه امریکا، اسکات گریشن در خرطوم پایتخت سودان با نمایندگان روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، نروژ و اتحادیه اروپا در این کشور گفتگو خواهد کرد. وزارت خارجه امریکا در این بیانیه افزود اسکات گریشین در این سفر با سران و مسئولان بلند پایه حزب کنگره ملی سودان که ریاست انرا عمر البشیر بر عهده دارد و همچنین با نمایندگان شورشیان سابق جنوب یا همان جنبش خلق ازادسازی سودان گفتگو خواهد کرد. دیوان کیفری بین المللی که پیش از این در سال دو هزار و نه رئیس جمهور سودان را به جنایات جنگی و جنایت برضد بشریت متهم کرده بود دوشنبه گذشته پرونده البشیر را سنگین تر کرد و وی را به ارتکاب نسل کشی در دارفور نیز متهم ساخت.
این نهاد قضایی بین المللی در مارس سال دو هزار و نه رئیس جمهور سودان را به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت برضد بشریت در دارفور متهم کرده بود، اما بار دیگر وی را به دست داشتن در نسل کشی در این منطقه نیز متهم کرد.
عمر البشیر در انتخابات ریاست جمهوری اخیر کشورش با شصت و هشت درصد ارا به پیروزی رسید و در سمت خود ابقا شد.
سودان که وسیع ترین کشور افریقایی به شمار می رود اولین انتخابات پارلمانی، منطقه ای و ریاست جمهوری خود را در بیست و پنج سال اخیر برگزار کرد.
جناح مخالف سودان این انتخابات را تحریم کرده بود. انتخابات سراسری اخیر سودان یکی از عناصر کلیدی توافق نامه جامع صلح بود که در سال دو هزار و پنج به بیش از بیست سال جنگ داخلی میان شمال و جنوب سودان پایان داد.
در این توافق نامه برگزاری همه پرسی در ژانویه اینده درباره وضعیت جنوب سودان پیش بینی شده است اما در این توافق نامه به برگزاری انتخابات جدید در پایان دوره انتقالی در ژوئیه سال دو هزار و یازده اشاره نشده است و همین مسئله تردیدهایی را درباره برگزاری انتخابات پس از این تاریخ به وجود اورده است. اسکات گریشن امریکایی همچنین قصد دارد در مدت اقامت در سودان به منطقه اشوبزده دارفور در غرب این کشور نیز سفر کند و از اردوگاه اوارگان این منطقه دیدن کند.
وی همچنین در این فرصت با سران قبایل و نمایندگان نیروی صلحبان مشترک اتحادیه افریقا و سازمان ملل متحد در دارفور گفتگو خواهد کرد. مناقشه دارفور از سال دو هزار سه اغاز شد اما تلاشهای منطقه ای و بین المللی برای حل و فصل ان تا کنون بی نتیجه مانده است.
دوحه، پایتخت قطر، از بیست و سوم ژوئن گذشته مذاکرات صلح میان دولت سودان و گروههای شورشی دارفور را میزبانی می کند و این مذاکرات همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، بنا به اعلام سازمانهای بین المللی،مناقشه مسلحانه دارفور از سال دو هزار و سه تا کنون حدود سیصد هزار قربانی گرفته و نزدیک به دو میلیون و هفتصد هزار اواره برجا گذاشته است اما دولت سودان این امار را رد می کند.