مراسم بزرگداشت مرجع عالیقدر علامه محمد حسین فضل الله در مسجد امام رضا(ع) در لوزاکا برگزار گردید.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، این مراسم با حضور شیعیان لبنانی، هندی و پاکستانی پس از نماز مغرب و عشاء با تلاوت قرآن کریم آغاز و با قرائت دعای پرفیض کمیل ادامه یافت. پس از دعا سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زامبیا، در سخنانی به بیان اهمیت و جایگاه علماء در اسلام پرداخت. وی با تبیین آیه "إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ" با تعریف مقام خشیه به عنوان یکی از مقامات سیر و سلوک، کسب علم را از مهمترین عوامل وصول به این مرحله دانست. وی همچنین با آیات دیگری همچون آیه 11 سوره مجادله يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ﴾ و نیز آیه 6 سوره الزمر ﴿قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ﴾ را در اهمیت جایگاه علماء در اسلام معرفی کرد.
وی در ادامه، با استناد به روایات، علماء را وارث انبیاء و دارای مرتبه و وظیفه ای سنگین معرفی نمود.
علی بختیاری در پایان با گفتاری کوتاه در مورد شخصیت علامه محمد حسین فضل الله از وی به عنوان عالمی باتقوا و با بصیرت و بینش سیاسی نام برد که در لبنان نقش عظیمی در وحدت میان گروههای اسلامی و غیر اسلامی ایفاء می کرد. او گفت: آیت الله فضل الله شخصیتی محبوب و مردمی بود و حضور گسترده همه گروههای لبنانی اعم از شیعه، سنی و غیرمسلمان این را به اثبات رساند.
بختیاری علامه فضل الله را مرجعی ظلم ستیز و پیرو خط ولایت دانست که با بصیرت بالا به خطر دشمنان واقعی اسلام و در رأس آنها رژیم صهیونیستی پی برده بود به گونه ای که حتی در آخرین روزهای حیات پربرکتش در بیمارستان، هنگامی که پرستارش از او خواست تا کمی استراحت کند و آرامش داشته باشد، در پاسخ نابودی رژیم صهیونیستی را شرط آرامش خود بیان کرده بود.
پس از سخنرانی مرثیه به زبان عربی توسط لبنانی ها برگزار شد و در پایان از مهمانان پذیرایی گردید