مدير كل پيشين آژانس بين المللي انرژي اتمي و نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر در گفتوگو با يك هفتهنامه آلماني با توجه به نزديك شدن به انتخابات رياست جمهوري مصر گفت كه اين كشور در حال سپري كردن برههاي سرنوشت ساز از تاريخ خود است.
به گزارش فارس "محمد البرادعي " كه به عنوان سياستمدار مخالف دولت مصر فعاليت ميكند، در گفتوگو با "اشپيگل " ضمن انتقاد از سياستهاي موجود در اين كشور و تاكيد بر لزوم اعمال تغيير، به امكان برقراري ارتباط ميان دولت و گروههاي اسلام گرا در آينده اشاره كرد و ابراز اميدواري كرد كه بتوان دولت "حسني مبارك " رئيس جمهور كنوني مصر را از عرصه سياست خارج كرد.
البرادعي 68 ساله كه جايزه صلح نوبل را نيز به خود اختصاص داده است، در توضيح دلايل خود براي تقابل با مبارك گفت: من تنها براي گذراندن مدتي در وطن به قاهره آمده بودم اما در فرودگاه تعداد زيادي از مردم را ديدم كه براي استقبال از من تجمع كرده بودند و در ميان آنان دانشجويان، بازرگانان و شماري از زنان محجبه حضور داشتند. اين افراد فرياد مي زدند: اين كشور بايد تغيير كند، به ما كمك كن تا چنين چيزي را محقق كنيم و گروهي ديگر نيز پلاكاردهايي داشتند كه روي آنها نوشته شده بود " البرادعي رئيس جمهور " كه همه اينها من را تحت تاثير قرار دادند.
وي با اشاره به پيامدهاي مخالفت با مبارك افزود: اميدوارم وجهه بين المللي من در اين زمينه بتواند تا حدودي من را از تبعات رويارويي با مبارك حفظ كند، با اين حال چاره ديگري نيست چرا كه ما در زمان خاصي از بيداري مردم به سر مي بريم و اكنون برهه اي سرنوشت ساز در تاريخ مصر است.
البرادعي در پاسخ به اين پرسش كه تحولات چگونه در حال شكل گيري هستند گفت: هم اكنون 15 هزار تن درباره جنبش اصلاح گرا در حال تبليغ در شهرها و روستا ها هستند و گروهي ديگر نيز اقدام به جمع آوري امضا در حمايت از ما كرده اند. و من از رسانه هاي جديد (اينترنت) نيز در اين زمينه استفاده مي كنم.
اشپيگل در بخش ديگري از اين گفتوگو از البرادعي پرسيد كه آيا تصور مي كند مصر مي تواند مانند ايران و تركيه به قدرتي در منطقه تبديل شود كه البرادعي با اشاره به مشكلات فراوان موجود در مصر امكان تحقق چنين موقعيتي را بسيار بعيد دانست.