سخنگوي سابق جماعت اخوانالمسلمين مصر سياستهاي حزب حاكم را شكست خورده دانست و گفت: نظام سياسي حاكم بر مصر دوام چنداني نخواهد داشت.
"كمال هلباوي " در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس با اشاره به استقبال مردم از اصلاحات پيشنهادي جماعت اخوانالمسلمين اين كشور گفت: دولت حسني مبارك هيچ گونه اصلاحاتي را نميپذيرد. خواه اين اصلاحات از سوي جماعت اخوانالمسلمين ارائه شده باشد يا گروههاي لائيك. چرا كه دولت حسني مبارك عاجز از انجام هرگونه اصلاحات و حتي قبول آن است.
"پايان حالت فوقالعاده، نظارت كامل دادگستري مصر بر روند برگزاري انتخابات، نظارت سازمانهاي غيردولتي محلي و بينالمللي بر روند انتخابات، ايجاد فرصتهاي برابر براي همه كانديداها در رسانههاي گروهي بويژه در انتخابات رياست جمهوري، شركت كردن مصريهاي مقيم خارج در انتخابات از طريق سفارتها و كنسولگريها، تضمين حق كانديدا شدن در انتخابات بدون تعيين شروط سخت و محدود شدن حق كانديدا شدن به دو دوره و همچنين راي دادن از طريق شماره ملي و اصلاح مواد 76، 77 و 88 قانون اساسي در اسرع وقت، از درخواستهاي هفتگانهاي است كه جماعت اخوانالمسلمين مطرح كرده است.
هلباوي با بيان اينكه امروزه مشكلات زيادي بر ساختار سياسي مصر حاكم است، گفت: اين ساختار شايسته ملت مصر نيست. بلكه درخور حزب حاكم است. در حقيقت، بيشتر مردم به اين حزب ( حاكم) لائيك اعتقادي ندارند. بنابراين، سياستهايي كه از سوي اين حزب اتخاذ ميشود سياستهاي شكست خوردهاي است. ناگفته نماند كه سياستهاي حزب حاكم دنبالهروي از سياستهاي آمريكا و سياستهاي ديكته شده از سوي رژيم صهيونيستي است.
سخنگوي سابق جماعت اخوانالمسلمين تصريح كرد: مردمي مصر امروز به رهبري جماعت اخوانالمسلمين يا گروههاي لائيك يا جنبش ملي براي تغيير به رهبري "محمدالبرادعي " خواستار ايجاد تغيير و تحول در ساختار سياسي كشورشان هستند و سرانجام اين تغييرات اتفاق خواهد افتاد. و با توجه به تغيير و تحولي كه در سطح منطقه و جهان به وقوع پيوسته است نظام سياسي حاكم بر مصر انشاء الله دوام چنداني نخواهد داشت.
هلياوي درباره مخالفت آمريكا با سرنگوني دولت حسني مبارك گفت: كاخ سفيد در نهايت مجبور خواهد شد تا به خواستههاي مردم درباره ايجاد تغيير در ساختار سياسي اين كشور تن بدهد. آمريكا اصلا نميخواست دولت اسلامگرا در تركيه زمام امور را بدست بگيرد يا انقلاب اسلامي در ايران به پيروزي برسد. در دنيا همه چيز به خواست و اراده آمريكا نيست بلكه همه چيز به خواست و اراده خداست و اگر ما به اين مسئله ايمان داشته باشيم نتيجه خوبي خواهيم گرفت.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا حكومت آينده مصر بر اساس دموكراسي غربي است يا بر اساس مباني اسلامي شكل خواهد گرفت، گفت: نقاط مثبت دموكراسي بايد در ساختار سياسي آينده مصر لحاظ و رعايت شود. اما هر ملتي داراي ويژگيهاي است. مثلا دموكراسي در انگليس با دموكراسي در آمريكا متفاوت است. چرا كه در آمريكا رئيس جمهور بيش از دو دوره نميتواند در اين سمت باقي بماند ولي در انگليس حزب ميتواند 3 يا 4 دوره رياست دولت را به عهده داشته باشد. به هر حال در كشورهاي اروپايي و غربي نوع دموكراسيها با يكديگر فرق ميكند. در برخي كشورها پادشاهي و بعضي ديگر دموكراسي رياست جمهوري است.
وي در پايان تاكيد كرد: دموكراسي كه مناسب ملت مصر است بايد با اسلام و مبادي آن همراه باشد و هيچ اختلاف و تضادي با اسلام نداشته باشد.