زیمبابوه تهدید کرده بازارهای جهان را از الماس انباشته کند.
سرگی مانوکف تحلیلگر روزنامه اینترنتی روسی نوویه ایزوستیا درمقاله ای با یاد آوری این موضوع که رابرت موگابه رئیس جمهور زیمبابوه درنشست پارلمان تاکید کرده هیچ کس نباید در خصوص قاطعیت دولت این کشور برای فروش الماس تردید داشته باشد چنین می نویسد: تهدید سرازیرکردن مقدار زیادی الماس به بازارهای جهان کاملا واقعی و جدی است چون ذخایر الماس زیمبابوه بسیارزیاد است.
وزارت صنایع و معادن این کشور اعلام کرده محموله الماسی به ارزش یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار برای فروش اماده است.
به نوشته تحلیلگر روزنامه مساله مهمی که دراین زمینه وجود دارد این است که درسال دوهزارو نه سازمان بین المللی کمبرلین فروش الماس های خونین زیمبابوه را ممنوع کرده وحالا با نهایت احتیاط با ازسرگیری فروش ان برخورد می کند.
موضوع این است که حراره به نقض مکرر حقوق بشر و فساد مالی شدید در زمینه تجارت الماس متهم است.
با وجود این که اداره منطقه ای سازمان کمبرلین معتقد است زیمبابوه حداقل شرایط لازم برای استخراج الماس را رعایت می کند رابرت موگابه در نشست اخرهفته گذشته سازمان در سن پترزبورگ اجازه داد تا ماه سپتامبر فقط دو بار الماسهای این کشور در بازارهای جهانی فروخته شود. به نوشته تحلیلگر روزنامه موضوع الماس از فوریه سال گذشته یکی از مهمترین موضوعات جروبحث های داغ نه تنها درخارج از زیمبابوه و بلکه دردولت ائتلافی خود این کشوراست.
مورگان چانگرای رهبر سابق مخالفان زیمبابوه و نخست وزیر فعلی بارها موگابه را به تصمیم گیری درمورد منابع معدنی ارزشمند کشور بدون رایزنی با وی متهم کرده است.
ولی باید به خاطر داشت که براساس توافقنامه مربوط به تقسیم قدرت امنیت منابع معدنی را ارتش و نیروهای امنیتی که تحت امرحزب رئیس جمهور قرار دارند تامین می کنند.
جنبش تغییرات دمکراتیک که حزب نخست وزیر است با ازسرگیری فروش الماس موافق است اما مایل است درامد حاصل به خزانه برود و به جیب مقامات سرازیر نشود.
غرب به خاطر این که سیاست اقتصادی رابرت موگابه منجر به افت شدید تولید صنعتی و فروپاشی کامل اقتصاد مبتنی برکشاورزی شده از وی انتقاد می کند.
موگابه این نکته را رد نمی کند که عرصه های کلیدی ازجمله انرژی، اب، راه و حمل و نقل دچار افت کامل شده اند و برنامه ساخت مسکن طی ده سال اخیرکلا راکد بوده است ولی خود را مقصر نمی داند و تمام مسولیت را به گردن غرب می اندازد.
وی ازمدتها قبل اعلام کرده بود زیمبابوه سلاح مخفی دارد که به حل تمام مشکلات کمک می کند.
این سلاح الماس است.
البته حتی اگر یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار پیش بینی شده هم از محل فروش الماس حاصل شود این مبلغ برای پرداخت بدهی خارجی کشور که کارشناسان ان را پنج و نیم میلیارد دلار ارزیابی می کنند کافی نخواهد بود.