رييس اداره محافظت از غير نظاميان دولت زيمبابوه روز سه شنبه اعلام کرد که دولت براي نجات جان اتباع مهاجر خود در آفريقاي جنوبي در نقاط مرزي با اين کشور پايگاه هاي موقت مهاجران احداث کرده است.
به گزارش ايرنا، "مادزودزو پاواديرا" گفت: از آنجايي که موج جديد بيگانه ستيزي در مناطق محروم آفريقاي جنوبي آغاز شده است، دولت حراره در منطقه "بيتبريج" مهمترين گذرگاه مرزي زيمبابوه با آفريقاي جنوبي، سه اردوگاه به همراه 10 هزار تخته پتو بر پا کرده است.
وي با اعلام اينکه اقدامات مشابهي نيز در منطقه مرزي "پلامتري" در مرز با بوتسوانا صورت گرفته است، افزود: از آنجايي که سرماي زمستان جنوب قاره آفريقا امسال بيش از سال هاي قبل است و کودکان و زنان مهاجر در راه بازگشت به ميهنشان در خطرند، دولت مجبور شد اين قبيل پايگاه ها را احداث کرده تا اتباع زيمبابوه اي پس از فرار از خطرات انساني، از خطرات زيست محيطي در امان باشند.
پاواديرا اظهار داشت: تعداد اتباع خارجي اعم از زيمبابوه اي ها، زامبيايي ها و مالاوي هايي که آفريقاي جنوبي را از طريق اين دو نقطه مرزي ترک مي کنند، هر روز رو به افزايش است.
وي افزود : دولت زيمبابوه قصد دارد با کمک سازمان ملل و همچنين برخي سازمان هاي غير دولتي از قبيل پزشکان بدون مرز هر چه سريعتر اتباع کشورش را به وطنشان باز گرداند.
پس از پايان جام جهاني فوتبال 2010، موج جديد بيگانه ستيزي در آفريقاي جنوبي آغاز شد و در روز نخست اين روند، يک تبعه غنايي در شهرک "خيليجه" کيپ تاون جان باخت.
فرداي آن روز نيز يک تن ديگر در اين شهرک کشته شد و شبانگاه نيز مردم با تهديد ساکنان سوماليايي در همين شهرک، بيش از يک صد تن از آنان را فراري دادند.
اين روزها بسياري از مردم فقير و بيکار شهرهاي ژوهانسبورگ و کيپ تاون با حضور در اطراف اين شهرک هاي مهاجر نشين خواستار بازگشت اين مهاجران به کشورشان هستند چرا که معتقدند مهاجران فرصت هاي کاري را از آنان ربوده اند.
پيشتر نيز موج بيگانه ستيزي در سال 2008 در افريقاي جنوبي به راه افتاده بود که بر اثر آن 63 نفر از اتباع خارجي اين کشور که غالبا نيز زيمبابوه اي بودند، کشته و حتي زنده زنده در آتش سوزانده و هزاران نفر نيز بي خانمان شده بودند.