مجله انگليسي اکونوميست با اشاره به پيچيدگي روند انتقال قدرت در مصر، درباره وضعيت بحراني داخلي اين کشور اظهار نگراني کرد.
به گزارش روز يکشنبه پايگاه اطلاع رساني شبکه العالم، مجله "اکونوميست" در مقاله اي درباره اوضاع داخلي مصر نوشت: ضعف نظام سياسي، پيچيده بودن سرنوشت انتقال قدرت، انتشار فساد، و همچنين سرخوردگي مردم مصر ممکن است به برافروخته شدن آتش خشم مصري ها منجر شود.
اين مجله در ادامه با استناد به گفته حسني مبارک که گفته بود: "تا آخرين نفس و آخرين لحظه به مصر خدمت خواهم کرد" آورده است: به نظر نمي رسد مبارک براي کناره گيري از قدرت آماده باشد.
اکونوميست در ادامه مي افزايد: مبارک هميشه در پاسخ به سؤال درباره رئيس جمهوري آينده مصر به طور مبهم پاسخ نمي دهد. اما سياستمداران نزديک به حزب ملي حاکم درباره نامزد اين حزب در انتخابات رياست جمهوري سال 2011 معمولا به نوعي به جمال مبارک به عنوان کانديداي اصلح براي تصدي اين منصب اشاره مي کنند.
روزنامه "الدستور" هم به نقل از اکونوميست نوشت: حسني مبارک بايد تلاش کند اخوان المسلمين را به طور علني وارد پارلمان کند و وزارتخانه هايي را در اختيار آنها قرار دهد. براي همين منظور لازم است به آنها فرصت مشارکت انتخابات شوراها را بدهد.
الدستور افزود: مبارک بايد همه موانعي را که بر سر نامزدي افراد مستقل از قبيل محمد البرداعي رئيس سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در انتخابات رياست جمهوري سال بعد آن کشور قرار گرفته اند از ميان بردارد.
گزارش اکونوميست دقيقا چند ساعت پس از انتشار گزارش ديگري در روزنامه امريکايي "World Tribune" منتشر شد که در آن آمده بود: دولت اوباما حسني مبارک را به برگزاري پيش از موعد انتخابات رياست جمهوري سال 2011 آن کشور تشويق کرده است.
اين روزنامه آمريکايي همچنين مي افزايد: مقامات امريکايي نسبت به آينده دولت مصر نگران هستند؛ زيرا باوجود آنکه مصر در آستانه برگزاري انتخابات رياست جمهوري قرار دارد، هنوز معلوم نيست آيا حسني مبارک در اين انتخابات خود را کانديدا مي کند، و يا با توجه به شرايط جسماني اش به 5 دوره حکومت بر مصر به عنوان رئيس جمهوري اکتفا خواهد کرد.
درحاليکه مبارک هنوز به طور علني اعلام نکرده است که در انتخابات سال 2011 براي ششمين بار خود را براي رسيدن به رياست جمهوري آن کشور نامزد خواهد کرد، تحليلگران اين احتمال را قوي مي دانند.
اين در حالي است که مخالفان همه تلاش خود را براي جلوگيري از کانديداتوري پسرش جمال مبارک که اکنون معاون دبيرکل و دبير سياسي حزب حاکم است، به کار گرفته اند.
اخيرا هم صفوت شريف رئيس پارلمان مصر اظهار اميدواري کرده است که حسني مبارک خود را براي انتخابات رياست جمهوري آينده نامزد کند.
تحليلگران اين اظهارات را به معناي زمينه سازي براي نامزدي مبارک براي ششمين دوره متوالي رياست جمهوري مي دانند.
اکونوميست در گزارش ديگري مي افزايد: وعده اصلاحات سياسي در مصر وعده اي تو خالي و خيالي است.
اين مجله در پايان آورده است: درحاليکه مقامات ارشد دولت مصر از مناصب خود براي رسيدن به منافع شخصي سوء استفاده مي کنند، مردم اين کشور براي به دست آوردن نان يارانه اي در صفهاي طولاني مي ايستند، و با دشواري مي توانند هزينه خريد يک جفت کفش را بپردازند.