شبکه تلویزیونی الجزیره، برنامه آنسوی خبرهای خود را به اختلاف بین آمریکا و انگلیس بر سر آزادی عبدالباسط المقرحی محکوم پرونده لاکربی و نقش شرکت نفتی بریتیش پترولیوم در آن اختصاص داد.
مجری این برنامه در ابتدای آن گفت:" دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس بار دیگر هر نوع نقش شرکت بی پی در آزادی المقرحی را آزاد کرد، اما آزادی المقرحی را اشتباه جبران ناپذیر خواند.
ما در این برنامه واقعیت اتهامات طرفهای آمریکایی به شرکت بی پی درباره ایفای نقش در آزادی المقرحی به منظور به دست آوردن قراردادهای نفتی در لیبی را بررسی می کنیم.
آیا پیامدهای این مساله به جنبه اقتصادی و حقوقی محدود خواهد بود، اما با فراتر رفتن از آنها به ائتلاف راهبردی بین واشنگتن و لندن هم کشیده خواهد شد.
" «لیلی الشیخلی» افزود:" هنوز شرکت بی پی از توقف نشت نفت در خلیج مکزیک نفس راحت نکشیده بود تا با ادعاهای اعمال فشار بر دولت انگلیس برای آزادی المقرحی آزاد شد.
طرح این ادعاها علیه بی پی، سوالاتی را درباره هدف حمله قرار گرفتن این شرکت مطرح کرده است.
" «سعید بوخفه» گزارشگر الجزیره ادامه داد:" اکنون وجهه شرکت بی پی به حل شدن ماجرای المقرحی بستگی دارد.
چهار عضو سنای آمریکا خواهان توضیحاتی درباره اعمال فشار شرکت بی پی بر دولت انگلیس به منظور آزادی المقرحی شدند.
اظهارات سیف الاسلام قذافی درباره مطرح بودن ماجرای المقرحی در مذاکرات تجاری و اقتصادی بین لندن و طرابلس، شرایط را پیچیده تر کرد.
بعضی از ناظران اظهارات هیلاری کلینتون در این باره را نشانه های بروز اختلاف بین آمریکا و انگلیس می دانند که ممکن است بر جنگ در عراق و افغانستان تاثیر داشته باشد.
بعضی از ناظران هم این اختلافات جزئی می دانند که تاثیری بر ائتلاف راهبردی بین واشنگتن و لندن نخواهد داشت." الجزیره در این برنامه با سعد جبار کارشناس قوانین بین المللی در لندن و هاذر کانلی مدیر برنامه اروپا در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی در واشنگتن گفتگو کرد.