نماینده افریقای جنوبی در سازمان ملل متحد روز چهار شنبه در نشست این سازمان در نیویورک از رژیم صهیونیستی خواست هر چه زودتر به محاصره غیر انسانی نوار غزه پایان دهد.
دکتر ماشابان معاون نماینده دایم افریقای جنوبی در سازمان ملل متحد در نشستی که برای بررسی مناقشه خاورمیانه تشکیل شده بود اعلام کرد دستیابی به راه حل پایدار و مسالمت امیز مناقشه کهنه خاورمیانه مستلزم اقدام قاطعانه مسئولان فلسطین و به ویژه مقامات تل اویو است و اسرائیل برای اینکار باید هر چه زودتر به محاصره نوار غزه پایان دهد. زمانی که جنبش حماس در ژوئن سال دو هزار و هفت با بیرون کردن نیروهای امنیتی وفادار به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از نوار غزه کنترل این منطقه را به دست گرفت اسرائیل محاصره شدیدی را به این منطقه تحمیل کرد.
ماشابان تاکید کرد هیئت افریقای جنوبی بر این عقیده است که دو طرف مناقشه خاورمیانه برای نزدیک کردن دیدگاههای خود باید مذاکراتی معتبر بر پایه اعتماد انجام دهند و برای دستیابی به یک هدف مشترک که حل و فصل مسائل باقی مانده در روند صلح خاورمیانه است تلاش کنند.
نماینده افریقای جنوبی خاطر نشان کرد برای پیدا کردن یک راه حل پایدار برای بحران خاورمیانه لازم است که طرفهای درگیر به ویژه اسرائیل که به عنوان یک نیروی اشغالگر در منطقه قلمداد می شود، تلاش کنند با دادن امتیازهای متقابل و کنار گذاشتن اختلافات روند صلح را به پیش ببرند. وی افزود با توجه به تحولات اخیر از جمله تهاجم نیروهای دریایی اسرائیل به کاروان کمکهای بشردوستانه که به طرف نوار غزه در حرکت بود، لازم است که اسرائیل هر چه زودتر به محاصره غیر انسانی نوار غزه پایان دهد.
این مقام افریقای جنوبی افزود تهاجم اسرائیل به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه که یکی از نتایج محاصره نوار غزه بود، اثار و پیامدهای منفی زیادی بر روند صلح خاورمیانه به جا گذاشت.
واکنشهای بین المللی به ادامه محاصره نوار غزه فشارها را بر اسرائیل افزایش داده است.
نظامیان ارتش اسرائیل سی و یکم ماه مه به ناوگان کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه اعزامی به نوار غزه حمله کردند و نه فعال صلح طلب ترک را به قتل رساندند.
این تهاجم خونین خشم شدید کشورهای جهان به ویژه دولت ترکیه را برانگیخت.
حمله به کاروان ازادی که با واکنش شدید جامعه بین المللی برضد رژیم صهیونیستی همراه شد، این رژیم را وارد یک بحران دیپلماتیک شدید کرد.
این کشتیها حامل هزاران تن کمکهای بشردوستانه از جمله مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی بود که قرار بود در میان مردم غزه توزیع شود.
بر اساس تحقیقاتی که سازمان ملل متحد درباره نوار غزه انجام داده است، اقدامات تنبیهی اسرائیل برضد نوار غزه که به گفته مقامات تل اویو با هدف تشدید فشار بر گروههای مبارز فلسطینی صورت گرفته است اثار و پیامدهای ناگوار زیادی بر زیرساختهای حیاتی این منطقه گذاشته و زندگی فلسطینان ساکن این منطقه را فلج کرده است.
مقامات اسرائیلی ادعا می کنند که با محاصره نوار غزه قصد دارند مانع از ان شوند که جنبش حماس از نظر نظامی خود را احیا کند، اما با اینکار روند صلح خاورمیانه را به بن بست کشانده اند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از نیویورک، شابان ادامه داد هیئت افریقای جنوبی معتقد است که تنها راه قطعی برای پایان دادن به مسئله فلسطین تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل است. فلسطینیان خواستار ان هستند که مرزهای کشور اینده فلسطین همان مرزهای پیش از جنگ اسرائیل و اعراب در ژوئن سال هزار و نهصد و شصت و هفت و پایتخت ان نیز شرق بیت المقدس باشد که اکثریت ساکنان انرا اعراب تشکیل می دهند اما اسرائیل انرا اشغال و ضمیمه خود کرده است.