رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا روز جمعه اعلام کرد دو کشور دیگر نیروهایی را برای ملحق شدن به نیروی صلح بان این اتحادیه در سومالی به این کشور اعزام می کنند.
ژان پینگ گفت جیبوتی و گینه نیروهایی را به موگادیشو پایتخت سومالی اعزام خواهند کرد. نیروی صلح بان اتحادیه آفریقا مجاز است بالغ بر هشت هزار نظامی را به سومالی اعزام کند، با این حال، ژان پینگ گفت این تعداد ممکن است به بیش از ده هزار نظامی نیز برسد. در حال حاضر، بیش از شش هزار نظامی نیروی صلح بان اتحادیه آفریقا از اوگاندا و بوروندی در سومالی مستقر هستند.
از آغاز ماموریت آمیسوم در سومالی در سال دو هزار و هفت میلادی بیش از سی تن از نیروهای صلح بان اتحادیه آفریقا در درگیری ها در این کشور کشته شده اند.
سومالی از سال هزار و نهصد و نود و یک میلادی دولت مرکزی منسجمی نداشته و در بیست سال گذشته خشونت های زیادی در این کشور منطقه شاخ آفریقا روی داده است. رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا احتمال ایجاد تغییر در ماموریت نیروهای صلح بان این اتحادیه در سومالی، و تبدیل آن به اقدام هجومی را منتفی ندانست.
ماموریت کنونی نیروی صلح بان اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به آمیسوم در حال حاضر محافظت از ساختمان های مهم دولتی و فرودگاه و بندر موگادیشو است. ژان پینگ گفت : " گینه در حال آماده کردن یک گردان نیرو برای اعزام فوری به سومالی است.
جیبوتی نیز گردانی را شش ماه قبل آماده کرده است ". وی افزود : " فرماندهان نظامی گینه در موگادیشو در حال آماده کردن زمینه برای ورود نیروهای این کشور هستند ". ژان پینگ به تعداد نیروهایی که گینه قرار است به سومالی اعزام کند، اشاره نکرد.
یک گردان شامل چند صد تا بیش از هزار نظامی است. دولت شیخ شریف شیخ احمد رئیس جمهور سومالی در حال مبارزه با گروه های شورشی از جمله گروه الشباب است. منابع اطلاعاتی اعلام کردند صدها جنگجوی افراط گرای خارجی در حال فعالیت در سومالی هستند.
بسیاری از آنها شهروندان سومالی با تابعیت دو گانه هستند و دیپلمات ها بیم دارند یک روز آنها حملاتی را در کشورهای غربی صورت دهند.
به گزارش اسوشیتدپرس از کامپالا، مقامات بین المللی اعلام کردند بسیاری از این جنگجویان در میدان های جنگ افغانستان، پاکستان و عراق تجربه کسب کرده اند.