"فهمي هويدي " نويسنده و تحليلگر مشهور عرب در مقالهاي به بررسي روابط گرم مصر با رژيم صهيونيستي پرداخته و اين سوال را مطرح كرد كه چرا قاهره درهاي خود را به روي تلآويو باز كرده و آن را به روي دمشق بسته است.
به گزارش فارس، وي در اين مقاله با اشاره به اينكه در هر سفر "بنيامين نتانياهو " نخستوزير رژيم صهيونيستي به مصر دچار تحقير و اهانت ميشود، گفت: در اين سفرها دو پرسش ذهن من را به خود مشغول مي كند. اول اينكه كه آيا روابط موجود ميان تلآويو و قاهره در سايه اقداماتي كه صهيونيستها در اراضي اشغالي انجام مي دهند، تحت تاثير قرار نميگيرد؟ دوم اينكه: آيا اختلافات موجود ميان دولتهاي عربي به اين حد رسيده است كه گشودن گره آن، از حل اختلافات موجود ميان عربها و رژيم صهيونيستي سختتر است؟
هويدي ادامه داد: با گذشت سي سال از امضاي معاهده صلح كمپ ديويد ميان تلآويو و قاهره هنوز نميتوانم باور كنم كه مصر درهاي خود را به روي تمامي رهبران و مقامات رژيم صهيونيستي كه قاتل و مجرم جنگي به شمار ميروند، باز گذارده است. به نظر بنده، ورود مقامات صهيونيستي به مصر نه تنها يك كابوس سياه است كه بايد روزي به آن پايان بخشيد؛ بلكه در حكم اهانت به شهدا، ملت و نظرات مردم ميباشد.
اين نوسنده تصريح مي كند كه چطور صهيونيستها هر بلايي كه ميخواهند بر سر فلسطينيها مي آورند و سپس دستان خود را كه به خون فلسطينيان و آثار جنايتهاي مستمر و بي پايان آلوده شده است، ميشويند و چمدانهاي خود را ميبندند و لبخندزنان پا به خاك قاهره يا شرمالشيخ مي گذارند و مصر نيز با آنها به سان يك دوست يا يك مهمان محترم رفتار ميكند؟
چطور صهيونيستها به تداوم سياستهاي توسعهطلبانه خود مبادرت ميورزند و در جهت يهوديسازي قدس، تخريب فلسطينيان ساكن اين شهر و اخراج ده هزار تن از ساكنان كرانه باختري گام بر ميدارند و براي به زانو درآوردن اهالي نوار غزه و تحقير آنان ميكوشند؛ ولي در عين حال مدعي كاهش شدت محاصره اين منطقه هستند؟
چطور صهيونيستها به كاروان آزادي در آبهاي بين المللي يورش ميبرند و 9 تن از فعالان صلح را به خاك و خون ميكشند؛ ولي در عين حال به باج خواهي از تشكيلات خودگردان مي پردازند و از اين نهاد ميخواهند تا وارد بازي بي فايده و بي نتيجه مذاكرات شود و حال آنكه هم و غم اصلي شان در مذاكرات با تشكيلات خودگردان آن است كه تنها امتياز بگيرنند و امتيازي ندهند و صرفا مواضع نمايشي را پيش گيرند و سر آخر از زير بار تعهدات خود در قبال فلسطينيها شانه خالي كنند؟
هويدي ميافزايد: چطور اشغالگران قدس بعد از اين همه جنايت و خيانت باز هم مورد استقبال مقامات مصري قرار ميگيرند و با مسئولان اين كشور عربي در مورد پيشبرد روند صلح رايزني ميكنند؟
به نوشته مركز اطلاعرساني فلسطين هويدي با اشاره به اينكه رئيسجمهور آمريكا به خاطر آنكه در انتخابات كنگره در پاييز آتي نيازمند حمايت لابي صهيونيستي است، حرف هاي نتانياهو را باور ميكند و فريبش را ميخورد، گفت: چيزي كه براي بنده روشن نيست، آن است كه چرا ما چشمان خود را به روي اقدامات صهيونيستها بستهايم و در سالنهاي ويژه فرودگاههاي خود از آنها پذيرايي ميكنيم؟
به اعتقاد هويدي اشغالگران قدس از مصر به عنوان ابزار فشاري عليه فلسطينيان و فريب تشكيلات خودگردان استفاده مي كنند و حال آنكه از مصر انتظار ميرود كه به عنوان اهرم فشار فلسطينيان عليه رژيم اشغالگر صهيونيستي باشد.
وي با توجه به جنايات رژيم صهيونيستي چند گزينه را در تعامل با اين رژيم از سوي مصر مطرح كرد و گفت: يكي از اين گزينه ها آن است كه به جاي تعويق زمان ديدار با مقامات صهيونيستي، به صراحت اعلام كنيم درهاي مصر به روي تمامي رهبران رژيم صهيونيستي بسته است، مگر آنكه اين رژيم با خواستههاي فلسطينيان و در پيشاپيش همه رفع محاصره و توقف روند شهرك سازي موافقت نمايد.
متاسفانه فرار مقامات مصري از انجام حداقل كاري كه مي توانند در واكنش به جنايتهاي صهيونيست ها انجام دهند، باعث تقويت اين تفكر و تصور شده است كه روابط ميان قاهره و تل آويو هرگز تحت تاثير اقدامات اشغالگران صهيونيستي در اراضي اشغالي قرار نمي گيرد.
اين انديشمند مصري در ادامه به سوال دوم خود اشاره كرده و ميافزايد: انسان در عمق خود اين حقيقت تلخ و جانكاه را جاي داده است كه روابط رسمي ميان مصر و رژيم صهيونيستي در حال حاضر بسيار بهتر از رابطه ميان اين كشور عربي با سوريه ميباشد. امروز نظام حاكم بر مصر در ارتباط را به روي نتانياهو باز گذاشته و آن را به روي بشار اسد بسته است.
وي در پايان اين مقاله تصريح كرد كه دليل اصلي شكاف ميان گروههاي فلسطيني همان چيزي است كه باعث قطعي روابط ميان مصر و سوريه شده است. انسان تعجب ميكند كه جهان عرب اين قدر بر مسئله روابط ميان غزه و رام الله متمركز مي شود و حال آنكه پيوندهاي ميان قاهره و دمشق همچنان سرد و بي روح است.
هويدي ميافزايد: متاسفانه سياستمداران ابليس صفتي كه مقدرات امت عربي را در دست گرفتهاند، نميخواهند وضعيت پر از تناقض و پارادوكس كنوني در روابط كشورهاي عربي از بين برود كه البته برخي از عربها نيز به اين موضوع رضايت دادهاند و با آسايش خاطر تمام با اوضاع كنوني برخورد ميكنند.