فيلم مستند «رواندا؛برداشت دوم» قصد دارد درد و رنج مردم اين كشور آفريقايي در دوران جنگ داخلي آن را به تصوير بكشد و توده مردم جهان را به مشكلات اساسي اين منطقه جلب كند.
به گزارش خبرگزاري فارس «پيا ساوتي» روزنامهنگار مستقل كه مستندهاي سينمايي نيز ميسازد، كارگردان اين مستند است و درد دل قصه آن به بحث درباره سينماي كمرمق رواندا نيز ميپردازد.
خط اصلي قصه مستند «پيا ساوتي» درباره دو فيلمساز است كه باري ساخت فيلمي درباره وضعيت روانداي پس از جنگ، راهي اين كشور آفريقايي ميشوند. اين دو فيلمساز همزمان با توليد مستندي درباره مشكلات مردم، متوجه چالشهاي كار كردن در كشوري ميشوند كه صنعت سينماي آن بسيار نوپا است.
ساوتي ميگويد مستند او كاركردي دوگانه دارد كه از يك طرف، در ستايش توانايي روحي اهالي معمولي رواندا و از طرف ديگر، در ستايش هنر سينما است.
به گفته اين فيلمساز، كشور رواندا در طول 16 سال گذشته پيشرفتهاي چشمگيري داشته است ولي صنعت سينما، هنوز در آن مثل يك طفل تازه به دنيا آمده است. من با فيلم «رواندا؛ برداشت دوم» سعي كردهام توجه محافل بينالمللي را به هر دو نكته جلب كنم.
رواندا كه در شرق آفريقا قرار دارد هجده سال قبل با يك نسل كشي تاريخي روبرو شد كه طي آن، 800 هزار نفر از اهالي آن كه مربوط به اقليتقومي توتسي بودند، به دست اكثريت هوتويي آن كشته شدند. قصه اين قتل عام تاريخي در فيلم «قتل رواندا» در سال 2004 تبديل به فيلم سينمايي شد. «تيري جرج» كارگردان اين فيلم بود و «دان چيدل» در آن، در نقش يك شخصيت واقعي ظاهر شد كه مالك يك هتل بود و مردم بيدفاع خود را در هتل خود پنهان كرد.