مینها و مهمات باقی مانده از دوران استعمار انگلیس و جنگ جهانی دوم در مصر همچنان قربانی می گیرد و دولت انگلیس هم حاضر به پرداخت غرامت به اسیب دیدگان نیست.
ایمن محی الدین خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در گزارشی در این خصوص گفت تخمین زده می شود در بیابانهای شمال و غرب مصر بیش از شانزده میلیون قطعه مین و مهمات منفجر نشده مدفون شده باشد که میراثی مرگبار و وحشتناک از جنگ جهانی دوم در بیش از شصت و پنج سال پیش است.
در سال هزار و نهصد و چهل و دو انگلیس هنوز تحت استعمار بریتانیای کبیر بود.
در همان سالها بود که نیروهای انگلیس، ایتالیا و المان میلیونها قطعه مین را در بیابانهای شمال و غرب مصر زیر خاک کردند تا پیشروی نیروهای دشمن را کند کنند.
به گفته دولت مصر، مینها و مهمات باقی مانده از دوران جنگ دوم جهانی تا کنون هشت هزار نفر را قربانی کرده است و با وجود تلاشهای فراوان ارتش مصر برای مین زدایی منطقه ، دولت به فن اوریهای جدید و کمکهای مالی برای پاکسازی این بیابانها نیاز دارد.
فتحی شازلی مدیر طرح مین زدایی بیابانهای مصر گفت" ما تلاش می کنیم تا منابع مالی و فنی لازم را بیشتر از کشورهایی که مسئول مین گزاری در خاک مصر هستند دریافت کنیم اما برای این منظور از جامعه بین المللی و سازمانهای داخلی نیز کمک می گیریم" میادین مین در مصر نه تنها خطری برای جان انسانهاست بلکه مانعی برای توسعه اقتصادی مناطق ساحلی این کشور است که گفته می شود غنی از منابع نفت و گاز است و می تواند منطقه مناسبی برای جذب گردشگر باشد.
با وجود اینکه قدرتهای اروپایی میلیونها دلار صرف احداث بناهای یادبود جنگ برای سربازان خود در این مناطق کرده اند ، همین دولتها تا کنون برای جبران خسارات وارده به مردم منطقه به علت مینها و مهمات به جا مانده ، مبالغ ناچیزی پرداخت کرده اند.
هم اکنون گروهی در مصر در حمایت از اسیب دیدگان از مینها و مهمات به جا مانده از جنگ دوم جهانی تشکیل شده است که قصد دارد از دولت انگلیس در دادگاه اروپا شکایت کند.
این گروه سالهاست که اسناد و مدارک جامعی را از قربانیان مین در مصر گرداوری کرده است.
احمد عامر رئیس این گروه گفت بیشترین مینهای کاشته شده در مصر متعلق به ارتش انگلیس بوده است از این رو دولت انگلیس از نظر قانونی و اخلاقی مسئول پاکسازی میادین مین در مصر است و باید علاوه بر پرداخت غرامت به اسیب دیدگان از مردم مصر هم عذرخواهی کند"