پایگاه اینترنتی آفریکا تایم نوشت: منطقه ساحل در آفریقا مملو از جاسوس های سازمان سیای آمریکاست.
این پایگاه اینترنتی تخصصی در انتشار اخبار آفریقا، در مطلبی به نقل از روزنامه الجزایری " لو کوتیدین دوران" نوشت: جاسوس های آمریکایی در لباس گروه های قومی ساکن کشورهای ساحل ( کشورهای همسایه صحرای آفریقا) ظاهرا برای مبارزه با تروریست های سازمان " القاعده مغرب اسلامی" به منطقه اعزام شده اند، اما در واقع آنان اطلاعات دقیق مربوط به منابع سرشار زیرزمینی کشورهای آفریقایی را به سازمان متبوع شان منتقل می کنند.
آفریکاتایم نوشت: منطقه صحرا مملو از جاسوس هاست.گروگان فرانسوی پیر کامات در چارچوب معامله ای با " القاعده مغرب اسلامی" آزاد شد.
آیا وی واقعا یک جاسوس اداره امنیت خارجی فرانسه ( دژسو) بود؟ این اداره ضد جاسوسی فرانسه رسما این خبر را که مطبوعات بعد از رهایی کامات منتشر کردند، تکذیب کرده است.
رسانه ها ظاهرا به دنبال ناشی گری برنار باژله، هماهنگ کننده ملی سرویس های اطلاعاتی در ریاست جمهوری فرانسه در ارائه اطلاعات درباره کامات، از راز این گروگان فرانسوی پرده برداشتند.
آفریکاتایم نوشت: جاسوسان غربی حاضر در منطقه ساحل برای اینکه در محیط ماموریت شان قابل شناسایی نباشند، به خوبی برای این منظور آموزش دیده اند و به زبان، آداب و رسوم و پیوندهای قبیله ای در منطقه تسلط دارند.
آنان با تغییر چهره و در لباس مبدل در پی برقراری شبکه اطلاعاتی کشورهای متبوع شان در کشور های ساحل در آفریقا هستند.
آنان به سان قبیله نشین های بدوی در منطقه لباس برتن می کنند، و زبان " حسنیا"، زبان محلی غالب ساحل را فراگرفته اند. آفریکاتایم نوشت: زنان جاسوس سازمان سیا در ساحل در هیئت زنان موریتانیایی فعالیت می کنند.
یک مرد موریتانیایی که با یکی از از این زنان ازدواج کرده، در رسانه های این کشور شهادت داده است که زن آمریکایی " بهتر از موریتانیایی ها بر آداب و رسوم این کشور تسلط داشته است".
به نوشته آفریکا تایم، یکی از اهالی منطقه آزاواد، صحرای حایل میان مالی و نیجر، شهادت می دهد که " روسای قبایل در منطقه کاملا تحت فرمان سرویس های جاسوسی آمریکایی و فرانسوی قرار دارند.
آنان در مقابل دریافت کمک، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار می گذارند".
این فرد مطلع اظهار می کند که در این منطقه رقابت شدیدی میان سرویس های اطلاعاتی الجزایری، موریتانیایی، مغربی، فرانسوی و آمریکایی وجود دارد.
در این میان عملکرد " القاعده مغرب اسلامی" بهانه ای برای افزایش حضور سرویس های مخفی آمریکایی و فرانسوی بیش نیست.
بر این اساس مقدمات لازم برای استقرار نظامیان آمریکایی در موریتانی به بهانه مبارزه با تروریسم القاعده پیش از این فراهم شده است.
با حضور نیکلا سارکوزی در راس قدرت در فرانسه نیز، روند رقابت میان سرویس های فرانسوی و آمریکایی به " همکاری راهبردی " تغییر یافته است.
در آخرین عملیات فرانسوی- موریتانیایی علیه " القاعده مغرب اسلامی" در صحرای موریتانی، آمریکایی ها اصلی ترین منبع جمع آوری و انتقال اطلاعات بوده اند.