88.03.10
وزراي كشور و دادگستري گروه هشت در نشست خود در رم، دزدي دريايي را موجب نگراني خواندند و بر ضرورت همكاريهاي بينالمللي براي مقابله با اين پديده تاكيد كردند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه "الخليج " چاپ امارات، گروه هشت در پايان نشست خود با صدور بيانيه مشتركي،خواستار كنترل قانوني اين پديده و مبارزه با آن شدند.
در اين بيانيه به اين نكته اشاره شد كه همه كشورها بايد دزدان را مورد پيگرد قانوني قرار دهند و همكاريهاي بينالمللي نيز براي دستيابي به راه حلي قانوني و سياسي ضروري است.
بر اساس اين بيانيه، همچنين دزدان بايد به مقامات قضايي تحويل داده شوند زيرا فقط در اين صورت ميتوان اقدامات ملي و بينالمللي براي مبارزه با اين پديده را تاييد و فعال كرد.
در نشست گروه هشت، "رونالد نوبل "، دبيركل سازمان اينترپل نيز شركت كرد و خواستار تشديد قوانين براي مقابله با دزدان دريايي سومالي شد.
وي گفت: ما به سياست بينالمللي مشتركي نياز داريم كه قوانيني را براي مبارزه با دزدي دريايي و حملات دريايي مسلحانه تعيين كند.
گروه هشت كه شامل آلمان، كانادا، آمريكا، فرانسه، ايتاليا، ژاپن ، انگلستان و روسيه ميشود، اعلام كردند كه همه اموال غارت شده توسط دزدان را مصادره خواهند كرد و از تلاشهاي فعلي جامعه بينالمللي براي وضع چارچوب مناسب مبارزه با دزدان دريايي حمايت ميكنند.
احمد ولد عبدالله، نماينده ويژه سازمان ملل در سومالي نيز گفت: حضور نيروي دريايي بينالمللي در منطقه بسيار افزايش داشته است و موجب شده تا دزدان به شكل جدي ، عقبنشيني كنند.
گروه هشت طرحي را درباره دزدي دريايي در سواحل سومالي و اقداماتي كه شركتهاي دريانوردي منطقه بايد انجام دهند، به امضا رساندند.
"جرج ديلاوي "، نماينده آمريكا در اين نشست گفت: اين طرح شامل اقداماتي براي بازداشت و محاكمه دزدان دريايي و حمايت از ايجاد پايگاههاي ساحلي فعال در منطقه است.
پديده دزدي دريايي در خليج عدن و سواحل سومالي ، موجب نگراني بسياري از كشورها شده است. علت اصلي اين مساله در سواحل سومالي به عدم حضور يك دولت مقتدر مركزي و ناامني و هرج و مرج در اين كشور باز ميگردد.