بزرگترين موزه اسلامی جهان كه در حوالی «قاهره» پايتخت مصر واقع شده است پس از هفت سال مرمت و بازسازی، در هفتههای آتی درهای خود را به روی بازديدكنندگان میگشايد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از lexpress، اين موزه اسلامی در سال 2003 به منظور تعمير و بازسازی بخشهای مختلف آن تعطيل شد و مقامات مسئول پس از هفت سال اعلام كردند كه كار بازسازی به پايان رسيده است و اين موزه به احتمال زياد تا اواخر ماه ميلادی جاری بازگشايی خواهد شد.
موزه اسلامی مصر در اوايل قرن بيستم توسط «آلفونسو مانسكالو» معمار ايتاليايی طراحی و بيش از سه هزار اثر اسلامی از قبيل فرش، سراميكهای به جای مانده از تمدن اسلامی، شمشير و ابزارآلات جنگی در آن به نمايش گذاشته شد ولی به دليل چيدمان نامناسب اشيا و نيز شكافهای ايجاد شده در ديوارها ناشی از رانش زمين، مقامات مسئول تصميم گرفتند تا اين موزه را بازسازی و مرمت كنند كه هفت سال به طول انجاميد.
«محمد عباس سليم» رئيس موزه اسلامی مصر در گفتوگو با خبرگزاری «رويترز» با اشاره به قديمی بودن بخشهای مختلف اين موزه اظهار كرد: ديوارهای موزه در اثر رانش زمين ترك خورده بود و خطری جدی برای بازديدكنندگان و نيز اشيای قديمی به شمار میرفت به همين دليل موزه را از اوايل سال 2003 تعطيل كرديم و كار بازسازی تا به امروز ادامه داشت.
وی افزود: در موزه بازسازیشده نزديك به هزار و هفتصد اثر به نمايش گذاشته خواهد شد كه آثار به جای مانده از دوران حكومت امويان و نيز درهای مسجد بزرگ الأزهر كه به دستور خليفه حكومت «فاطميون» ساخته شده بود از آن جمله است.