شیخ محمود عاشور رییس دارالتقریب مصر گفت: باید طرح تدریس فقه مقارن بین مذاهب چهارگانه اهل سنت ،فقه جعفری و زیدیه و ظاهریه اجرا گردد.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ وی در همایش تقریب در مجلس اعلای اسلامی مصر افزود: مباحث مربوط به فقه مقارن نباید در مذاهب چهارگانه اهل سنت خلاصه شود.
رئیس دارالتقریب مصر از مسلمانان خواست با کنار گذشتن اختلافات مذهبی، به امور مهمی چون آشنایی با راههای یاری رساندن به دین و اصلاح وضعیت مسلمانان بپردازند.
وی با بیان اینکه دعوت به تقریب از جایگاه بالایی در اندیشه اسلامی برخوردار است ابراز داشت: دعوت به تقریب یک دعوت الهی است که خداوند، اساس آن را پیریزی و خط مشی آن را ترسیم کرده و از دعوت کنندگان به تقریب و وحدت بین مسلمانان تجلیل نموده است.
"شیخ عاشور" با بیان اینکه قرآن کریم، مسلمانان و مومنان را برادر یکدیگر خطا میکند گفت: صلح و دوستی بین مسلمانان باید در سایه سار تقوای الهی باشد نه در تبعیت از هوای نفس و مقاصد انحرافی.
وی تاکید کرد: تقریب، یادآور مسلمانان به نقاط فراوان مشترکی است که وجود دارد و مطمئناً تمرکز بر روی نقاط اختلافی، نتیجهای جز دوری و تعارض نخواهد داشت.
معاون اسبق الازهر مصر ادامه داد: لازم است که علمای مذاهب اسلامی با یکدیگر ملاقات کنند و به تبادل علوم و معارف بپردازند.
وی گفت: نیازمند طرح مباحث در فضایی آرام، منطقی و منصفانه هستیم.
خاطرنشان میشود معمولاً در مجامع علمی اهلسنت، هنگام طرح فقه مقارن تنها به آراء مذاهب چهارگانه اهل سنت اکتفا میشود و اکثر کتب اهل سنت درباره فقه مقارن نیز همینگونه است حال آنکه آراء فقهی اهل سنت به وفور در مباحث درس خارج حوزههای علمیه شیعه مطرح میشود و از جدیدترین کتب در این زمینه نیز میتوان به اثر حضرت آیتالله مکارم شیرازی اشاره کرد که در آن نه تنها آراء فقهی تمام مذاهب اسلامی آمده که حتی در برخی موارد به آرای سایر ادیان نیز اشاره شده است.
فقه مقارن به معنای مقایسه آرای فقهی با یکدیگر است.