يك هفتهنامه آلماني با اشاره به انتخابات رياست جمهوري و تمايل به تغيير در مصر نوشت كه مردم اين كشور در حال سپري كردن سالي توام با انقلاب هستند.
به گزارش فارس، "اشپيگل " در گزارشي با عنوان "دورهاي كه تمايل براي پايان بخشيدن به آن وجود دارد " نوشت، مردم مصر در موضع اتخاذ تصميم بزرگي قرار دارند. اين كشور به مدت 58 سال در يك حكومت مطلقه به سر برده است و اكنون با نزديك شدن به انتخابات رياست جمهوري بايد گفت كه مصر روزهاي انقلابي را سپري ميكند.
اين هفتهنامه آلماني نوشت كه اگر چه "حسني مبارك " رئيس جمهور كنوني مصر پس از سپري كردن بيماري همچنان زمام قدرت را در دست گرفت و ضمن سفرهاي خارجي و درون مصر و گفتوگو با سياستمداران خاورميانه و ديگر نقاط جهان نشان داد كه تمايل دارد در سمت خود باقي بماند اما اكنون زماني است كه اين رئيس جمهور 82 ساله پس از 29 سال فرمانروايي، عرصه سياست را ترك كند. با اين حال در اين ميان يك موضوع قطعي است و آن اين است كه مبارك آخرين بازمانده از نسل انقلابيون سال 1952 كه تاثير مهمي در مصر و ديگر كشورهاي عربي داشتند، است.
مصر سالها است كه دچار بحراني سياسي و اجتماعي با ابعاد گوناگون است، از حركتهاي اعتراضي واعتصابگونه گرفته تا تظاهراتي كه در دو سال اخير شمار شركت كنندگان در آن افزايش يافته است. در كنار اين بايد بحران اقتصادي فزاينده و بحران رهبري سياسي و چگونگي آينده سياسي مصر را نيز در نظر گرفت كه 30 سال يا بيشتر است كه مسدود و فلج به نظر ميرسد.
اما در 10 سال اخير نشانههاي بحران در سياستهاي نظام مصر به طور ويژه روشنتر شده است و اين امر به دليل تلاشهاي آشكاري است كه در راستاي "موروثي كردن قدرت " در خصوص "جمال مبارك " فرزند مبارك رخ داده و زمينه را براي بروز حركتهاي انقلاب مساعد كرده است.
"مورسي سعدالدين " نويسنده و سياستمدار مصري در اين باره نظر ديگري دارد و ميگويد: انقلاب رويدادي است كه به تاريخ پيوسته است و ما در دنيايي زندگي ميكنيم كه بايد در خودمان تحول ايجاد كنيم.
اشپيگل نوشت كه همچنان افسانه "جمال عبدالناصر " در مصر زنده است چرا كه هم اكنون نيز بسياري از مردم مصر آن زمان را به خاطر دارند و نقاط مثبت دوران ناصر و شعارهاي انقلابي به موازات تحولاتي كه در بخش هاي اجتماعي رخ داد، فراموش نشده است كه مي تواند تقويت كننده تحركات انقلابي باشد.