خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم الن وسپرینی نوشت: نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری رواندا از پیروزی پل کاگامه رئیس جمهور این کشور حکایت دارد.
پیش بینی می شود کاگامه به کسب نود و دو درصد ارا بار دیگر بر مسند ریاست جمهوری رواندا تکیه زند.دهها هزار نفر از طرفداران کاگامه و جبهه میهنی رواندا تمام شب گذشته را به برگزاری جشن پیروزی کاگامه گذراندند. کمیسیون انتخاباتی رواندا نتایج اولیه انتخابات را کسب نود و دو ممیز نه دهم درصد توسط کاگامه اعلام کرده است. کاگامه با حضور در میان طرفداران خود این پیروزی را پیروزی مردم رواندا قلمداد کرد. نتایج قطعی انتخابات رواندا شامگاه سه شنبه اعلام می شود .
این در حالی است که خیابانهای رواندا ارام گزارش شده است. کاگامه افزود در تمام طول عمرم، تعهدم برای خدمت به مردم این کشور و رساندن مملکت به بالاترین پیشرفت ها بر هر ترس و واهمه ای از موانع و دشواری ها غلبه کرده است؛ شاید این مسئله برای برخی از افراد بسیار جاه طلبانه به نظر برسد ولی من در دوران ریاست جمهوری خود به خوبی دریافتم که با قاطعیت، سازماندهی صحیح و حسن زمامداری، هر چیز غیر ممکن ساده و ممکن می شود؛ ما باید نگاه به شانزده ماه گذشته بیندازیم، ما زیرساخت مناسب، سیستم قضایی، مدرسه کافی و مراکز بهداشتی و درمانی در اختیار نداشتیم ولی در حال حاضر به طور نسبی از همه اینها برخورداریم". به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیگالی، از سال هزار و نهصد و نود و چهار که رواندا به استقلال دست یافت این برای دومین بار است که انتخابات ریاست جمهوری در این کشور افریقایی برگزار خواهد شد. اولین انتخابات ریاست جمهوری رواندا پس از نسل کشی هزار و نهصد و نود و چهار، در سال دو هزار و سه برگزار شد.
در ان زمان پل کاگامه که به عنوان رئیس حزب جبهه میهن پرست رواندا در انتخابات شرکت کرده بود با اختلاف زیادی بر رقبای خود پیروز شد.
جبهه میهن پرست رواندا همان گروه شورشی سابق «توتسی» است که در ژوئیه سال هزار و نهصدو نود و چهار به نسل کشی در رواندا پایان داد.
شورشیان «هوتو» رواندا (نیروهای دموکراتیک ازادیبخش رواندا( که به گفته مقامات کیگالی در نسل کشی رواندا دست داشته اند در حال حاضر در کنگو فعالیت می کنند.
عناصر این گروه شبه نظامی از سال هزار و نهصد و نود و چهار و در پایان نسل کشی رواندا در مناطق شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو مستقر شدند.
جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا چندی پیش برای مبارزه با شورشیان فعال در منطقه توافق نامه همکاری نظامی امضا کردند و عملیات وسیعی را برای تعقیب و بازداشت شورشیان اغاز کردند. در حالیکه قانون اساسی رواندا پیش بینی می کند این آخرین نوبتی خواهد بود کاگامه در انتخابات شرکت می کند، رئیس جمهور رواندا خاطر نشان کرد "آنچه که در هفت سال آینده روی می دهد ، راه را به ما نشان خواهد داد." وزیر امور خارجه رواندا نیز روز پنجشنبه اعلام کرد احزابی که اجازه شرکت در انتخابات ریاست جمهوری اینده را پیدا نکرده اند، شرایط لازم را برای حضور در این انتخابات نداشته اند. وزیر امور خارجه رواندا در رابطه با این مخالف سیاسی رد صلاحیت شده (ویکتوار اینگابیر)اعلام کرد به زودی پرونده وی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ویکتوار اینگابیر از طرف مقامات رواندا متهم شده که نسل کشی توتسیها را در سال هزار و نهصد و نود و چهار تکذیب کرده است.
این مخالف سیاسی رواندا همچنین به تلاش برای ایجاد تفرقه میان مردم رواندا و همچنین همکاری با تروریستها متهم شده است. لوئیز موشیکیوابو با اشاره به خشونتهای دهه نود در رواند تاکید کرد دولت برای ارتقای ازادی مطبوعات تعهد کرده است با این حال ما اجازه نخواهیم داد امنیت کشورمان بار دیگر به علت مطالب تحریک امیز برخی روزنامه ها به مخاطره بیفتد.
از سال هزار و نهصد و نود و چهار که رواندا به استقلال دست یافت این دومین بار است که انتخابات ریاست جمهوری در این کشور افریقایی برگزار خواهد شد. اتحادیه اروپا از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در رواندا حمایت مالی می کند .
می توان گفت مخالفان واقعی در این دوره از انتخابات غایبند و به این ترتیب میدان بازی وسیعی در مقابل کاگامی دیده می شود.
کاگامه از سال هزار و نهصد و نود و چهار و پایان نسل کشی، قدرت را در روآندا در اختیار دارد.
در برابر وی سه نامزد این حق را داشتند که رقیب انتخاباتی کاگامه شوند اما هیچ شانسی برای پیروزی ندارند .کاگامه را به رفتاری مستبدانه متهم می کنند زیرا در آستانه انتخابات دستگیری مخالفان سیاسی بشدت افزایش یافته و فعالیت سی رسانه ممنوع شده است.
پس از قتل یکی از روزنامه نگاران این کشور و رهبر یکی از احزاب مخالف انگشت اتهام نزدیکان کاگامی را هدف قرار داد اما رئیس جمهور رواندا همه این اتهامات را رد می کند.
این در حالی است که وی در طول مبارزات انتخاباتی اش گفتمان سختی را علیه مخالفانش در پیش گرفته است.