علمای سنگال در زمينه علوم قرآنی آثار بسيار ارزشمندی از خود به جا گذاشتند؛ اما متأسفانه تا به حال به دليل نبود امكانات كافی هيچكدام نتوانسته خود را به جهان اسلام و مسلمانان معرفی كند و اين فعاليتها برای آنان ناشناخته بماند.
«داود تال سيدی» دانشجوی رشته فلسفه و كلام در مقطع كارشناسی ارشد جامعة المصطفی(ص) العالمية و مسئول غرفه كشور سنگال در هجدهمين نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ضمن بيان اين مطلب گفت: ما برای اولين بار در اين نمايشگاه قرآنی شركت میكنيم كه عدم آشنايی قبلی ما از چنين نمايشگاههايی باعث شد تا در زمينه فعاليتهای قرآنی آثار و دستاوردهای زيادی را به معرض نمايش نگذاريم؛ ولی انشاءالله در سالهای آينده آثار بيشتری از محصولات و انتشارات قرآنی كشور سنگال عرضه خواهيم كرد.
وی همچنين اشاره كرد: ما حضور در اين نمايشگاه را مغتنم میشماريم، زيرا میتوانيم ناشران و نويسندگان و همچنين علمای معروف كشورمان را كه در زمينه فعاليتهای قرآنی سرآمد هستند را به ملت دوست ايران معرفی كنيم.
دانشجوی رشته فلسفه و كلام در مقطع كارشناسی ارشد جامعة المصطفی(ص) العالمية خاطرنشان كرد: علمای ما در زمينه قرآنی آثار بسيار ارزشمندی از خود به جا گذاشتند و خواهند گذاشت؛ اما متأسفانه تا به حال هيچكدام نتوانسته خود را به جهان اسلام و مسلمانان معرفی كند.
داود تال سيدی افزود: اين نمايشگاه برای ما سنگالیها استجابت دعای آن علمای بزرگوار كشورمان است؛ چراكه آنها ساليان سال در زمينه قرآن و حديث و همچنين تربيت طلاب طالب معرفت تلاش كردند؛ اما متأسفانه به دليل عدم امكانات كافی نتوانستند آثار خود را به جهان اسلام معرفی كنند.
وی در ادامه با اشاره به اينكه، اميدواريم به كمك برگزاركنندگان اين نمايشگاه بتوانيم تمام كارهايی را كه فعالان قرآنی سنگال انجام دادهاند را در معرض ديد ايرانيان و همچنين مسلمانان ديگر بگذاريم، گفت: تعدادی از پاياننامههايی كه توسط طلاب و دانشجويانی فارغالتحصيل مراكز علمی ايران را توانستيم جمعآوری كنيم و در غرفه كشورمان بگذاريم.
عناوین پایاننامههای عرضه شده
وی با عنوان اينكه اين پاياننامهها از جامعةالمصطفی(ص) العالمية درجه علمی كسب كردهاند، اضافه كرد: پاياننامههايی از قبيل «أسلوب الحوار فی القرآن الكريم»(روش گفتوگو در قرآن كريم) تحقيق «ادريس محمد كی» فارغالتحصيل رشته علوم قرآن و حديث سال 86، «الوجود الذهنی عند العلامة الطباطبائی»(وجود ذهنی از ديدگاه علامه طباطبايی) تحقيق «عثمان ويندی اينگای» فارغ التحصيل رشته فلسفه و عرفان اسلامی سال 89، «أهمية الفلسفة فی حياة الإنسان»(اهميت فلسفه در زندگی بشر) تحقيق «احمد كن» فارغالتحصيل رشته فلسفه و كلام سال 88 و «الحركة الجوهرية عند الحكيمين ابن سينا و ملاصدراء»(حركت جوهری نزد دو حكيم؛ ابن سينا و ملاصدرا) تحقيق «موسی سامبا كومبا» فارغ التحصيل رشته فلسفه و كلام سال 87 هستند.
مسئول غرفه كشور سنگال در هجدهمين نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم در پايان گفت: علاوه بر اينها كتاب تفسير قرآن كريم نگاشته «شيخ احمد آدم» از علمای معروف سنگال و از شهر «سوكون» شهر معروف به شهر حافظان قرآن كريم، با عنوان «ضياء النيرين» در غرفه سنگال ارائه شده است.
وی در پايان اين گفتوگو از زحمتكشان اين نمايشگاه تشكر و قدردانی كرد و اظهار اميدواری كرد كه در سالهای آتی حضور كشور سنگال در اين نمايشگاه پررنگتر باشد.