یک روزنامه اتریشی در مطلبی به رقابت سخت قدرتهای بزرگ دنیا برای تصاحب ذخایر معدنی آفریقا به بهانه های مختلف از جمله تامین امنیت و مبارزه با تروریسم در این قاره پهناور اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "دی پرسه" در مطلبی در این باره نوشت : در یکی از گزارشهای مربوط به ترور در آمریکا که چند روز پیش منتشر شد آمده بود این منطقه زمینه ای ایده آل برای انتقال و آموزش تروریستها دارد.
در این گزارش، منظور مناطق مرزی پاکستان و افغانستان نبود بلکه سخن از نواری بود که از میان آفریقا می گذشت به گونه ای که از مناطق بیابانی در شمال غربی این قاره شروع شده و تا سومالی در شرق آفریقا کشیده می شد
در بخش دیگری از این مطلب آمده است : اوگاندا و روآندا از متحدان مهم آمریکا در این منطقه هستند. از طرفی آفریقا مدتها بعد از پایان سلطنت استعمار گران مورد توجه اروپاییان بود.
از طرف دیگر در ده سال اخیر نه تنها آمریکا و چین شدیدا در اندیشه رقابت برای دستیابی به ذخایر معدنی آفریقا هستند، بلکه هند و چین نیز به عنوان قدرتهای جهانی در حال رشد انگشت خود را روی این منطقه سرشار از ذخایر معدنی گذاشته اند.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به عملیاتهای نظامی روزافزون آمریکا در آفریقا به بهانه برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم نوشت : اینکه هدف از عملیاتهای نظامی در حال افزایش آمریکا در آفریقا با هدف دستیابی به مواد خام و ذخایر معدنی این منطقه نیز انجام می شود در خلیج گینه مشهود است، چرا که آمریکاییها می خواهند یک چهارم نیاز نفتی خود را در سال 2015 در آفریقا پوشش دهند که بخش بیشتر آن در آفریقای غربی یافت می شود. به همین دلیل در این منطقه همچنین یک برنامه آموزشی نظامی گسترده ای از طرف آمریکا طراحی شده است.
نویسنده در بخش دیگری با اشاره به اینکه فرانسه نیز درصدد است از نظر نظامی حضور خود را در آفریقا کاهش دهد می نویسد: اما در زمینه شکار ذخایر معدنی، پاریس همچنان در آفریقا فعال است
دی پرسه در ادامه موضوع رقابت قدرتهای بزرگ برای دستیابی به ذخایر معدنی آفریقا به تلاشهای پکن در این زمینه اشاره کرد و نوشت: رهبری در پکن از چند سال پیش قاره آفریقا را به عنوان یک بازار مهم برای تولیدات چینی و یک تحویل دهنده مواد خام کشف کرد. شرکتهای چینی در کشورهای آفریقایی همچون نیجریه، جمهوری کنگو و همچنین در خلیج گینه همگام با اروپا و آمریکا برای دستیابی به ذخایر معدنی این قاره فعالیت می کنند.
در ادامه این مطلب آمده است : چین تنها قدرت اقتصادی دنیا نیست که نیاز به ذخایر معدنی آن کشور را به آفریقا کشانده است. این کشور یک رقیب نوپای دیگر در این زمینه دارد و آن هند است. هند به خصوص نفت خام را از نیجریه وارد کرده و ماشین آلات به بسیاری کشورهای آفریقایی وارد می کند.
یکی دیگر از بازیگران در این منطقه برزیل است که چند سالی است به عرصه رقابت با قدرتهای بزرگ در آفریقا وارد شده است. رئیس جمهوری برزیل تا کنون بیش از ده بار به کشورهای مختلف آفریقایی سفر کرده است. شرکتهای برزیلی نیز با شرکت های چینی و هندی در این منطقه رقابت سختی را برای دستیابی به ذخایر معدنی آفریقا به راه انداخته اند.