فرستاده ارشد سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد نیروی این سازمان در جمهوری آفریقای مرکزی و چاد موسوم به مینورکات MINURCAT برنامه هایی را برای خروج کامل از این دو کشور تا پایان امسال آغاز کرده است.
این اظهارت در حالی بیان شد که یوسف محمود فرمانده نیروی سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی و چاد اوضاع امنیتی و انسانی را با آغاز خروج این نیرو از این دو کشور آفریقایی برای شورای امنیت تشریح می کرد. یوسف محمود گفت : " دولت چاد مسئولیت کامل برقراری امنیت و محافظت از افراد غیر نظامی و امدادگران را در شرق این کشور بر عهده گرفت ". نیروی سازمان ملل متحد تا ماه ژوئیه تعداد نظامیان خود را به دو هزار و یکصد و هفتاد و چهار نفر از جمله هزار و هشتصد و هفتاد و هشت نفر در چاد و دویست و نود و شش نفر در جمهوری آفریقای مرکزی کاهش داده است. فرمانده نیروی سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی و چاد خاطر نشان کرد اقدامات جنایتکارانه و سرقت مسلحانه همچنان تهدید اصلی برای امنیت در شرق چاد است. وی افزود با این حال، گزارشی در خصوص هدف قرار دادن عمدی افراد غیر نظامی یا جابجایی جدید مردم مشاهده نشده است. یوسف محمود به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت : " با این حال، اوضاع انسانی همچنان نگران کننده است.
وخیم شدن اخیر اوضاع امنیتی در منطقه دارفور سودان موجب ورود تعدادی از آوارگان از منطقه دارفور، هر چند تاکنون به تعداد محدود، شده است. نیروی سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی و چاد که در سال دو هزار و هفت میلادی تاسیس شد، مسئول تامین امنیت صدها هزار آواره ای است که از منطقه دارفور سودان به این دو کشور گریخته اند .
این نیرو همچنین مسئولیت تامین امنیت آوارگان داخلی در چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و امدادگران را نیز بر عهده دارد. یوسف محمود خاطر نشان کرد : " حدود هفتاد سازمان بشر دوستانه بین المللی به ارائه کمک به دویست و پنجاه و پنج هزار آواره سودانی، یکصد و شصت و هشت هزار نفر از آوارگان داخلی در شرق چاد و شصت و چهار هزار نفر از آوارگان از جمهوری آفریقای مرکزی در جنوب شرقی چاد پرداخته اند ". به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری شین هوا از سازمان ملل متحد، وی افزود لزوم یافتن راه حلی برای پر کردن خلاء امنیتی در شمال شرقی جمهوری آفریقای مرکزی پس از خروج نیروی سازمان ملل متحد، همچنان مسئله ای فوری قلمداد می شود.