فرانسه اعلام کرد حاضر است درخواست رئیس جمهور چاد را درباره کمک مالی پاریس به انجامنا در ازای حضور نظامی فرانسه در چاد مورد بررسی قرار دهد.
لوران تیسیر، سخنگوی وزارت دفاع فرانسه، روز چهار شنبه اعلام کرد اگر ادریس دبی ایتنو رئیس جمهور چاد در چارچوب روابط دوجانبه انجامنا-پاریس چنین درخواستی را مطرح کرده است، مسلما ما نیز حاضر خواهیم بود این درخواست را مورد بررسی قرار دهیم. این مقام وزارت دفاع فرانسه تاکید کرد بدون تردید هدف فرانسه این نیست که چاد را ترک کند بلکه مایل است در این کشور افریقایی قطب همکاری و مرکز عملیاتی خود را حفظ کند. لوران تیسیر خاطر نشان کرد فرانسه سخنان رئیس جمهور چاد را که ماهیت جدیدی دارد، مد نظر قرار داده است و همان طور که برای خواستهای دیگر کشورهای افریقایی اهمیت قائل می شود درخواست ادریس دبی ایتنو را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد. سخنگوی وزارت دفاع فرانسه تصریح کرد به طور کلی علت حضور نظامی فرانسه در برخی از کشورها صرفا این است که مقامات ان کشورها چنین درخواستی را مطرح کرده اند و تمایل دارند که فرانسه نیروی نظامی در ان کشورها داشته باشد.
این مقام فرانسه در رابطه با مطالبات مالی رئیس جمهور چاد از فرانسه در ازای حضور نظامی در خاک چاد، تاکید کرد در مرحله کنونی مسئله اصلی برای ما این است که بدانیم دبی ایتنو در این زمینه چه درخواستی از ما دارد.
وی افزود محور توافق نامه ای که فرانسه با چاد امضا کرده، ارائه خدمات بهداشتی و تدارکاتی به این کشور افریقایی است. سخنگوی وزارت دفاع فرانسه همچنین تصریح کرد حضور نظامی فرانسه در افریقا مجددا سازماندهی خواهد شد و تغییراتی ساختاری در دو پایگاه عملیاتی فرانسه در لیبروویل و جیبوتی و دو قطب همکاری در سنگال و چاد صورت خواهد گرفت.
فرانسه اعلام کرده است توافق نامه های دفاعی خود را با شرکای افریقایی اش مورد بررسی مجدد قرار می دهد.
در همین راستا دولت سارکوزی با سنگال توافق کرده است که پایگاههای نظامی خود را در این کشور افریقایی برچیند. رئیس جمهور چاد روز چهار شنبه در پنجاهمین سالروز استقلال کشورش، خواستار ان شد که دولت فرانسه در ازای استفاده از پایگاه نظامی در خاک چاد به این کشور افریقایی کمک مالی کند.
رئیس جمهور چاد با زیر سوال بردن عملیات «قرقی»، از فرانسویها خواست در ازای استفاده از پایگاه نظامی در خاک چاد به انجامنا کمک مالی کنند. عملیات قرقی در سال هزار و نهصد و هشتاد و شش در پی مداخله نیروهای نظامی لیبی در حمایت از گوکونی عودی که توسط حسن هابره سرنگون شد، به اجرا گذاشته شد.
نیروهای نظامی فرانسه در ان زمان وارد خاک چاد شدند و هنوز این کشور را ترک نکرده اند.
نیروهای فرانسوی همچنان در فرودگاه انجامنا و فرودگاه ابشه در شرق چاد پایگاه نظامی دارند. به گفته دبی ایتنو فرانسه هیچ پولی در ازای داشتن پایگاه نظامی در چاد به این کشور پرداخت نمی کند و اگر مایل است که حضور نظامی خود را در چاد حفظ کند، از حریم هوایی چاد استفاده کند و نیروهای خود را در خاک چاد اموزش دهد، باید هزینه انرا بپردازد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، فرانسه در حال حاضر نهصد و پنجاه نیروی نظامی و سه فروند میراژ در چاد مستقر کرده است.