وزارت بهداشت کامرون اعلام کرد آمار مرگ و میر ناشی از شیوع وبا در شمال این کشور که در ده سال اخیر بی سابقه بوده به یکصد هفتاد نفر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ، آمار روز دوشنبه گذشته ، یکصد و پنجاه نفر بود. شمار موارد مبتلا به وبا نیز از دو هزار و هفتاد و هشت نفر به دو هزار و دویست و شصت و شش نفر افزایش یافته است. نخستین مورد ابتلا به وبا در ششم ماه مه گزارش شد و همه این موارد در شمال کامرون بودند. شیوع وبا به خصوص در فصل باران در شمال این کشور ، معمول است ولی امسال بدترین همه گیری ظرف ده سال اخیر مشاهده شده است . سال گذشته پنجاه و یک نفر بر اثر ابتلا به وبا جان باختند. مشکلاتی همچون تامین آب سالم ، استاندارد نبودن شرایط بهداشتی و بی سوادی مردم به تسریع شیوع وبا کمک می کند. بیماری وبا، نوعی بیماری اپیدمیک است که توسط باکتری ویبریو کولرا (Vibrio Cholerae) ایجاد می شود.
علائم این بیماری اسهال شدید، گرفتگی عضلات پا و معده و تهوع است.
در بدترین حالت، بیمار مبتلا، با از دست دادن آب و مایعات حیاتی بدن، از کار افتادن کلیه و شوک شدید از بین می رود.
بیماری ممکن است به طور ناگهانی در شدیدترین حالت خود بروز کند یا اینکه روندی نسبتا کند داشته باشد، اما در هر صورت اگر به آن توجهی نشود میتواند در فاصله شش ساعت تا کمتر از یک هفته به مرگ منتهی شود.
شخص ممکن است با مصرف آب یا غذای آلوده به باکتری، مبتلا شود.
در مواردی که بیماری شایع شده باشد، مدفوع اشخاص بیمار هم بسیار آلوده کننده است.
آبهای باز مانند برکه ها، نهرها و استخرها هم میتوانند بسیار خطرناک باشند و نوشیدن آب آن یا شنا در آنها میتواند بیماریزا باشد. سبزیجاتی مانند کاهو، سبزی خوردن، کلم و کرفس از جمله مواردی هستند که مصرف آنها در دوران شیوع وبا منع میشود.
همچنین سبزیجاتی که در اصل ریشه هستند، مانند سیب زمینی و هویج، حتما باید ابتدا کاملا شسته، پوست گرفته و پخته شوند و بعد به مصرف برسند.
تهیه غذاهای پروتئینی به خصوص از نوع دریایی آن حتما باید با رعایت کامل بهداشت انجام شود و گوشت مورد مصرف کاملا پخته شود.
با وجود اینکه وبا یک بیماری مرگ آور است، اما پیشگیری از آن چندان مشکل نیست.
درمان وبا ساده و موفقیت آمیز است، به این شرط که به موقع انجام شود. باکتری بیماری زا با چسبیدن به جداره روده کوچک، موجب بیماری میشود و باید دوران مشخصی را طی کند تا به کلی از بدن خارج شود.
از آنجایی که بیمار به سرعت مایعات بدن را از دست میدهد، باید بلافاصله و به طور مداوم با نوشیدن آب و محلولهای قندی-نمکی مانند ORS، همراه با مقداری آب لیموی تازه، این کمبود را جبران کند.
محلول ORS در تمام جهان، برای مقابله با وبا واسهالهای شدید به کار میرود و مصرف فراوان آن نجات بیمار را تضمین می کند.
البته در موارد حاد، مایعات بدن از طریق تزریق سرم وریدی نیز انجام می شود.
داروهای آنتی بیوتیک، دوره بیماری را کوتاه میکند اما به اندازه مصرف فراوان آب و محلولهای حیات بخش، مفید نیست.