نماينده دولت جنوب سودان در واشنگتن تاكيد كرد در صورتي كه نتيجه همهپرسي جنوب در تاييد تشكيل يك دولت مستقل باشد، بعيد نيست كه با تلآويو رابطه داشته باشيم.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آلمان، "ازيكيل جاتكاث "، نماينده جنوب سودان در واشنگتن گفت: برخي كشورهاي عربي با اسرائيل رابطه دارند، دولت مستقل جنوب سودان نيز با همه كشورهاي جهان رابطه خواهد داشت و با هيچ كشوري نميجنگد.
وي تصريح كرد: مقامات آمريكايي تاكيد كردهاند كه دولت آمريكا نتيجه همه پرسي سال 2011 را به رسميت خواهد شناخت.
وي به اين نكته اشاره كرد كه يك موسسه آمريكايي اخيرا نظرسنجي را در جنوب سودان برگزار كرد و بر اساس نتايج اين نظرسنجي اكثريت قاطع مردم جنوب اين جدايي را تاييد ميكنند.
وي از پاسخ دادن به سوالي درباره اينكه آيا شركتهاي امنيتي آمريكايي با دولت جنوب براي آموزش نيروهاي نظامي قرارداد امضا كردهاند، خودداري كرد.
وي همچنين از پاسخ به سوالي درباره كشورهايي كه به ارتش جنوب سودان سلاح ميدهند، طفره رفت و تنها به اين مسئله بسنده كرد كه پنتاگون به افزايش توان نظامي دولت جنوب كمك ميكند.
وي روابط مصر با جنوب سودان را خوب توصيف و ابراز اميدواري كرد كه پس از اسقلال جنوب نيز اين روند ادامه يابد.
وي درباره توافقنامه آب نيل ميان دولت مصر و سودان گفت: سرمنشا آب نيل جنوب سودان است، اما به نفع ما نيست كه سهم مصر را قطع كرده و يا كاهش دهيم، بنابراين براي استفاده از آب نيل با هم همكاري ميكنيم.
وي درباره روابط جنوب سودان با كشورهاي عربي گفت: "عمرو موسي "، دبيركل اتحاديه عرب اخيرا به همراه گروهي از سرمايه گزاران عرب به جنوب سفر كرد و بسياري از اين افراد وعده دادند كه كمكهايي را به دولت جنوب ارائه ميدهند؛ ما نيز از كشورهاي عربي براي سرمايه گذاري در جنوب حمايت ميكنيم.
دولت جنوب سودان براي برگزاري همه پرسي جنوب كه در آغاز سال 2011 برگزار خواهد شد، آماده ميشود.
جنبش آزاديبخش خلق سودان انتظار دارد كه نتيجه اين همه پرسي، در تاييد جدايي دولت جنوب و تشكيل يك دولت مستقل باشد.
اما برگزاري اين همه پرسي در حال حاضر با موانعي روبروست كه از جمله آن كميسيون راي گيري و تشكيل آن، روند راي گيري يا مسائل مورد اختلاف شمال و جنوب درباره نفت و تعيين مرزها است.