یکی از مهمترین گروههای شورشی چاد اعلام کرد اقدام رئیس جمهور این کشور که حضور نظامی فرانسه را در خاک چاد زیر سوال برده است، باید برای مقامات پاریس یک درس باشد.
عبدالرحمان کلام الله، سخنگوی اتحادیه نیروهای مقاومت چاد، اعلام کرد امیدوار هستیم مقامات الیزه از اقدام ادریس دبی اینتو رئیس جمهور چاد که حضور نظامی فرانسه را در خاک کشورش زیر سوال برده و در ازای ادامه عملیات نظامی فرانسه در چاد خواستار حمایتهای مالی شده است، درس بگیرند. این مسئول شورشی چاد تاکید کرد فرانسه از رژیم ادریس دبی اینتو در برابر نیروهای مخالف و شورشیان حمایت کرد و اطلاعات نظامی و تدارکاتی در اختیار ان گذاشت و حتی در این زمینه از مداخله نظامی برضد شورشیان نیز دریغ نکرد.
عبدالرحمان کلام الله خاطر نشان کرد اگر دوم فوریه سال دو هزار و هشت رژیم دبی اینتو از حمایتهای اطلاعاتی و نظامی فرانسه برخوردار نبود، سرنگون شده بود و امروز مقامات پاریس با ناسپاسی رژیمی روبرو هستند که در گذشته از ان حمایت کرده اند. این مسئول شورشی چاد افزود البته نباید در این باره تعجب کنیم چرا که ناسپاسی ویژگی رژیم دبی اینتو است، و به محض اینکه مشکلش حل شد و از مخمصه نجات یافت همه چیز را فراموش می کند و به وعده اش عمل نمی کند. من به عنوان رئیس اتحاد نیروهای مقاومت چاد به دولت فرانسه اعلام می کنم که اگر زمانی به قدرت برسیم هرگز حضور نظامی فرانسه را در چاد زیر سوال نخواهیم برد.
فرانسه قدرتی خنثی است که از طریق میانجی گری برای حل مناقشات و برقراری ثبات تلاش می کند. رئیس جمهور چاد روز چهار شنبه در پنجاهمین سالروز استقلال کشورش، خواستار ان شد که دولت فرانسه در ازای استفاده از پایگاه نظامی در خاک چاد به این کشور افریقایی کمک مالی کند.
رئیس جمهور چاد با زیر سوال بردن عملیات «قرقی»، از فرانسویها خواست در ازای استفاده از پایگاه نظامی در خاک چاد به انجامنا کمک مالی کنند. عملیات قرقی در سال هزار و نهصد و هشتاد و شش در پی مداخله نیروهای نظامی لیبی در حمایت از گوکونی عودی که توسط حسن هابره سرنگون شد، به اجرا گذاشته شد.
نیروهای نظامی فرانسه در ان زمان وارد خاک چاد شدند و هنوز این کشور را ترک نکرده اند.
نیروهای فرانسوی همچنان در فرودگاه انجامنا و فرودگاه ابشه در شرق چاد پایگاه نظامی دارند. به گفته دبی ایتنو فرانسه هیچ پولی در ازای داشتن پایگاه نظامی در چاد به این کشور پرداخت نمی کند و اگر مایل است که حضور نظامی خود را در چاد حفظ کند، از حریم هوایی چاد استفاده کند و نیروهای خود را در خاک چاد اموزش دهد، باید هزینه انرا بپردازد. دولت فرانسه در واکنش به موضع گیری دبی اینتو، اعلام کرده حاضر است درخواست رئیس جمهور چاد را درباره کمک مالی پاریس به انجامنا در ازای حضور نظامی فرانسه در چاد مورد بررسی قرار دهد.
سخنگوی وزارت دفاع فرانسه تاکید کرده است هدف فرانسه این نیست که چاد را ترک کند بلکه مایل است در این کشور افریقایی قطب همکاری و مرکز عملیاتی خود را حفظ کند. فرانسه اعلام کرده است توافق نامه های دفاعی خود را با شرکای افریقایی اش مورد بررسی مجدد قرار می دهد.
در همین راستا دولت سارکوزی با سنگال توافق کرده است که پایگاههای نظامی خود را در این کشور افریقایی برچیند. فرانسه در حال حاضر نهصد و پنجاه نیروی نظامی و سه فروند میراژ در چاد مستقر کرده است.