خبرگزاری فرانسه در گزارشی از قاهره به قلم ریاض ابوعواد درباره آغاز بکار بزرگترین موزه هنر اسلامی در قاهره نوشت... بزرگترین موزه هنر اسلامی جهان پس از هشت سال مرمت و بازسازی روز شنبه در مصر بازگشایی شد.
هدف از مرمت از این موزه جذب گردشگران به میراثی استثنایی است که اغلب در مقایسه با آثار تاریخی دوران مصر باستان نادیده گرفته می شود.
این موزه که قدمتش به سال هزار و نهصد و سه برمی گردد پس از کارهای مرمت و بازسازی روز شنبه با حضور حسنی مبارک رئیس جمهور مصر و همزمان با ماه مبارک رمضان، ماه روزه و عبادت برای مسلمانان، افتتاح شد. با این حال عموم برای بازدید از موزه باید تا اوایل سپتامبر صبر کنند. بیش از دو هزار قطعه که از میان حدود صد هزار شی و اثر در انبارهای این موزه انتخاب شدند، در بیست و پنج سالن در معرض دید قرار داده شده اند. این موزه با هزینه حدود ده میلیون دلار مرمت شده است.
تا پیش از افتتاح این موزه گنجینه های میراث اسلامی مصر در سالن هایی با دیوار های فرسوده به نمایش گذاشته می شدند. گشایش موزه هنر اسلامی کاملا جدید در قطر، مصر را بیش از پیش به بها دادن به این موزه ترغیب کرد که خود را از نظر میراث تاریخی اسلامی بسیار غنی تر از قطر می داند. موزه قاهره در اصل برای حفظ میراث مصر در برابر غارتگران اشیا عتیقه که در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میراث این کشورا چپاول کردند، ساخته شد. در این موزه آثار گوناگونی از سلسله های مختلف مسلمان که پس از حمله اعراب در قرن هفتم بر این کشور حکومت کردند نگهداری می شود. اما این موزه به ویژه شامل آثاری است که در قرون مختلف از سراسر جهان اسلام ایران، آفریقای شمالی، اندولس، لووانت، ترکیه، هند و حتی چین به مصر آورده شده اند. از جمله آثار این موزه که بیشتر از بقیه به چشم می آید می توان از کلید کعبه (نخستین مکان مقدس مسلمانان در مکه) با روکشی از طلا نام برد؛ یا قدیمی ترین دینار اسلامی شناخته شده که قدمتش به سال ششصد و نود و هفت برمی گردد. چندین قرآن خطی کمیاب، قالیچه های ایرانی، سرامیک های دوران عثمانی همچنین گلدان، نرده های چوبی معماری عربی و منسوجات نادر از دیگر آثاری هستند که در این موزه به نمایش گذاشته شده اند. ابزار قدیمی ستاره شناسی، معماری و شیمی که در این موزه نگهداری می شوند نشان دهنده تسلط بسیار زیاد دانشمندان جهان عرب بر علوم و فناوری است. فاروق حسنی وزیر فرهنگ مصر اعلام کرد کارهای مرمت و بازسازی به تغییری بزرگ در زمینه ارائه آثار و حفاظت آنها منجر شد.
آثار عتیقه دوران فراعنه مصر نیز به فراموشی سپرده نشده اند.
قرار است این آثار در سال های آینده از موزه قدیمی قاهره به موزه ای فوق مدرن نزدیک اهرام گینزه انتقال داده شوند.
گنجینه مشهور توتانخامون در حال حاضر در موزه قاهره نگهداری می شود. مصر همچنین در صدد مرمت میراث قبطی ها و میراث یهودیان به ویژه قدیمی ترین صومعه های مسیحیان و کنیسه های قاهره برآمده است.