مقام دولتي جمهوري عربي مصر در سفر به ازبكستان با مقامات عالي رتبه اين كشور ديدار و گفتوگو كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در آسياي مركزي، "احمد فتحالله " معاون وزير امور خارجه مصر در پايان سفر چهار روزه خود به ازبكستان با شركت در نشست مطبوعاتي، نتايج مذاكراتش با مقامات ازبك را براي تعميق مناسبات و توسعه همكاريهاي تاشكند، قاهره مهم و سازنده دانست.
معاون وزير خارجه مصر در اين نشست، ازبكستان را از جمله كشورهاي مهم و داراي جايگاه خاص در منطقه آسياي مركزي دانست و گفت: حوادثي كه در خاورميانه و همچنين آسياي مركزي اتفاق ميافتند ضرورت همكاري سياسي را افزايش داده و هر كشوري بايد براي انتخاب شيوه هاي مناسب و صحيح مناسبات خود با منطقه و جهان از طريق مذاكرات و تبادل نظر اقدام كند.
اين مقام سياسي مصر، مسائل امنيت منطقهاي از جمله وضعيت افغانستان را از ديگر محورهاي ديدار و گفت وگو با مقامات ازبك عنوان كرد و افزود: 2 طرف در بسياري از مسائل مورد بحث نظر همسان دارند و در حل مشكل خاورميانه نيز مواضع كشورهاي ما به هم نزديك است.
وي تصريح كرد: در مذاكرات به اتفاق تاييد كرديم كه اوضاع ناآرام افغانستان و بحران خاورميانه بر توسعه موفقيتآميز روابط منطقه اي از جمله همكاري ميان مصر و تاشكند تاثير منفي خواهد گذاشت.
مقام وزارت خارجه مصر با اشاره به اين كه كشورش هم اكنون رياست دوره اي جنبش كشورهاي عدم تعهد را بر عهده دارد تاكيد كرد: مصر از سال آينده رياست سازمان كنفرانس اسلامي را براي يك دوره 3 ساله بر عهده خواهد گرفت.
معاون وزير امور خارجه مصر گفت: با استفاده از چارچوب و مقررات اين 2 نهاد ما ميتوانيم روابط بيشتري با كشورهاي آسياي مركزي از جمله ازبكستان داشته باشيم.
وي با اعلام آمادگي مصر براي توسعه مناسبات با ازبكستان بخشهاي انرژي، داروسازي، كشاورزي، فرهنگ و آموزش را براي همكاري مناسب و مهم خواند.
مصر در اواخر سال 1991 ميلادي استقلال ازبكستان را به رسميت شناخت و با تاشكند روابط سياسي برقرار كرد.
اما كارشناسان سياسي سفر "اسلام كريم اف " رئيس جمهور ازبكستان به مصر در سال 2007 ميلادي را سر آغاز فصل جديدي در تاريخ روابط 2 كشور ميدانند زيرا در اين سفر بود كه چند سند همكاري در بخشهاي تجارت، فرهنگ و آموزش بين 2 كشور به امضا رسيد.