مردم گابن سه شنبه آينده پنجاهمين سالروز استقلال اين كشور را در حالي جشن ميگيرند كه هنوز انتقاداتي درباره نفوذ فرانسه در اين كشور نفت خيز آفريقايي وجود دارد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، در حالي كه 50 سال از استقلال گابن ميگذرد، مردم اين كشور در سايه ثبات سياسي و همچنين انتقاداتي كه درباره باقي ماندن نفوذ فرانسه در اين كشور و پايين بودن سطح توسعه با توجه به ثروتهاي طبيعي وجود دارد، استقلال خود را جشن ميگيرند.
"لور اولگا گوند جوت "، وزير ارتباطات گابن معتقد است كه پس از گذشت نيم قرن از استقلال، دستاورد سياسي اين كشور به طور كلي مثبت بوده است.
اين وزير گابني به نكات مثبتي چون ايجاد نظام چند حزبي از سال 1990 اشاره كرد كه به احزاب مخالف اجازه فعاليت مي دهد.
وي همچنين افزايش تعداد رسانه هاي گروهي و حضور زنان در عرصه هاي مختلف را از ساير نشانه هاي مثبت طي سالهاي استقلال بر شمرد.
اما در كنار اين پيشرفت هاي سياسي و اجتماعي بايد به عدم گردش قدرت در اين كشور اشاره كرد كه از سال 1964 شاهد جنگ خارجي و داخلي و يا كودتا نبوده است.
"عمر بونگو "، حدود 41 سال يعني تا زمان مرگش در سال 2009 قدرت را در اين كشور در دست داشت و پس از او پسرش "علي بونگو " در انتخاباتي بحث برانگيز كه كمتر از يك سال پيش برگزار شد، به قدرت رسيد.
اين دوره طولاني حكومت عمر بونگو نشانگر حمايت فرانسه از اوست؛ وي تا زمان مرگش نماد نفوذ فرانسه در آفريقا و روابط مبهمي كه فرانسه در زمينه هاي سياسي، اقتصادي و معاملات مشكوك با مستعمراتش داشت، محسوب مي شد.
وزير ارتباطات گابن به اين نكته اشاره كرد كه قطع روابط با فرانسه غير ممكن است، زيرا همه گروههاي مخالف نيز خواهان ارتباط با پاريس هستند.
اما "اندره مبا اوبامي "، از مخالفان و وزير كشور سابق در دولت عمر بونگو معتقد است كه مي توان كشوري با دموكراسي و آزادي هاي بيشتر داشت.
وي مي گويد: نمي توان نفوذ فرانسه در آفريقا را به طور كامل محكوم كرد، زيرا در اين رابطه نبايد ديگران را متهم كنيم، پس از 50 سال نمي توان استعمار را مسئول همه اشتباهات دانست، ما بزرگ و عاقل هستيم و بايد مسئوليت پذير باشيم.
گوند جوت در پاسخ به سوالي درباره اينكه اوضاع در دوره علي بونگو چگونه خواهد بود، گفت: دولت فعلي به توسعه بيشتر از مسائل سياسي اهميت مي دهد و روابط آينده گابن با فرانسه بايد روشن و شفاف باشد.