اعتصاب کارگران بخش خودور سازي آفريقاي جنوبي پس از آنکه مذاکرات ديشب نمايندگان آنها با دولت به نتيجه نرسيد امروز به دومين هفته آن رسيد.
اعتصاب کنندگان که تعداد آنها در استان هاي "کيپ شرقي" و "پورت اليزابت" و دربان به 20 هزار نفر نيز رسيد طي دو روز گذشته با برگزاري تظاهرات حتي بارها با پليس نيز درگير شدند.
سخنگوي آنها دقايقي قبل اعلام کرد که درصورت عدم همراهي دولت براي پاسخگويي به مطالبات آنها همه 50 هزار نفر عضو اتحاديه شان را به خيابان ها خواهند کشاند.
"کاسترو انگوبيزه" در عين حال گفت که اعضاي اتحاديه امروز نيز با تجمع در پرتوريا پايتخت و در دربان و پورت اليزابت براي رسيدن به 15 درصد افزايش حقوق خود تظاهرات خواهند کرد.
آنها همچنان خواستار 15 درصد افزايش دستمزد خود هستند و از امروز نيز پرداخت دستمزد فصل کم کاري، کاهش ساعت کاري تا هشت ساعت در روز براي پنج روز در هفته (دوشنبه تا جمعه) و پرداخت مستقيم کارفرمايان به کارگران با حذف واسطه هاي سودجو هنگام پرداخت دسمزدها و نيز شش ماه مرخصي زايمان براي زنان کارگر را از کارفرمايان خود طلب کردند.
اين گروه از کارگران بيشتر در شرکت هاي خودروسازي تويوتا، بي.ام.و، جنرال موتورز و کرايسلر فعال هستند و توقف فعاليت آنها کاهش توليد روزانه دو هزار و 200 خودرو را موجب مي شود.
وزير خدمات عمومي آفريقاي جنوبي اين درخواست هاي کارگران را غير منطقي خواند و گفت: افزايش 15درصدي حقوق، امکان رقابت توليدات خودرو اين کشور را در بازار جهاني از بين مي برد و همين يک هفته اعتصاب کارگران توليد روزانه دو هزار خودور در کشور متوقف کرد لذا کار تامين نياز بازار داخل و صادرات به خارج اين خودروها با مشکل جدي مواجه شد.
"گاي کيلفولي" سخنگوي بي ام دبليو در اين باره گفت که کارخانه روزلين در حومه پرتوريا پايتخت آفريقاي جنوبي را که روزانه 250 خودرو توليد مي کند تعطيل کرده است و سخنگوي جنرال موتورز نيز از توقف حط توليد اصلي خود در پورت اليزابت خبر داد.
"شيروي هاشيموتا" سخنگوي تويوتا نيز گفته است که شرکتشان در دربن (دوربان) آفريقاي جنوبي که در شش ماه اول سال 60 هزار تويوتاي "هايث" ، "کورولا" ، "فورچونر" و "هايلوکس" توليد کرده بود به گونه اي خاص از فعاليت افتاده است.
البته نمايندگان شرکت هاي خودروسازي "نيسان"، فورد"، فولکس واگن"، "هيوندا" و برخي ديگر هنوز در باره تاثير اين اعتصابات در آفريقاي جنوبي اظهار نظر نکرده اند.
گفتني است که صنايع خودروسازي و قطعات يدکي خودرو شش درصد از توليد ناخالص داخلي افريقاي جنوبي را تشکيل مي دهد و در عين حال بزرگترين سهم از صادرات توليدات کارخانه اي اين کشور را دارد.
از اين رو اين اعتصابات علاوه بر اقتصاد آفريقاي جنوبي بر اقتصاد کشورهاي منطقه و جهاني خسارت زده و به ويژه حدود يک ميليون رند (138 هزار دلار) در روز نيز به خود اين کارگران از سود در مشارکت توليد خسارت وارد کرده است.
دولت امروز اعلام کرد که اين اعتصابات موجب شد روزانه تا نيم ميليارد رند (64 ميليون دلار) به اقتصاد ملي خسارت وارد آيد.