سيمين اجلاس دو روزه سالانه سران جامعه توسعه اقتصادي جنوب آفريقا (سادک) ديشب در باندونگ پايتخت نامبيا به کار خود پايان داد.
اين اجلاس که از قبل هدف خود را بر حل بحران ماداگاسکار، زيمبابوه، همبستگي منطقه اي براي حل بحران هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي و نيز تحکيم همگرايي اقتصادي منطقه قرار داده بود با برگزاري نشست هاي مربوطه و اتخاذ تصميمات لازم در باره هر يک از اين موضوعات پايان يافت.
بررسي الزامات بحران اقتصادي جهان، وضعيت کشاورزي و امنيت غذايي، بهداشت مادر و کودک و مبارزه با ايدز از جمله ديگر موضوعات مهم مطرح در اين اجلاس دو روزه بود.
اجلاس دو روزه سران 15 عضو سادک در واقع در پي دو روز نشست کارشناسان سياسي و اقتصادي کشورهاي عضو در روزهاي پنجشنبه و جمعه و نشست وزيران امور خارجه آن در روزهاي شنبه و يکشنبه برگزار شد و ديروز با واگذاري رياست دوره اي يک ساله اين اتحاديه به رييس جمهوري نامبيا پايان يافت.
در برنامه ديروز اجلاس، رييس جمهوري نامبيا و رييس جديد سادک در راستاي هدف ايجاد همبستگي منطقه اي براي حل بحران هاي اقتصادي و نيز تحکيم همگرايي اقتصادي منطقه در سطح قاره، خواستار گسترش نقش اقتصادي اين تشکيلات در قاره آفريقا شده بود.
"هيفکه پونيه پوهامبا" طي سخنان خود خطاب به اعضاي اين نهاد اقتصادي و سياسي منطقه اي گفته بود که سادک بايد بتواند ديگر اتحاديه هاي اقتصادي اين قاره نظير جامعه توسعه اقتصادي شرق آفريقا و بازار مشترک جنوب و شرق آفريقا را نيز در اجراي طرح هاي اقتصادي منطقه اي خود مشارکت دهد.
به گفته وي، جنوب آفريقا به دليل برخورداري از دمکراسي برتر در سطح قاره، بيشترين رشد اقتصادي را دارد و از صلح ثبات بيشتري نيز نسبت به ديگر مناطق آفريقا برخوردار است، لذا حوزه فعاليت اقتصادي آن نيز بايد گسترش يابد.
آخرين موضوع اجلاس دورزه اعصاي سادک در ويندهوک برررسي بحران قدرت در ماداگاسکار بود که عضويت آن کشور به دليل جابه جايي قدرت کودتا گونه در آن کشور هنوز در حالت تعليق است و لذا هيچ نماينده اي از ماداگاسکار در سيمين اجلاس سادک شرکت نداشت.
کشورهاي عضو اين اتحاديه با محوريت آفريقاي جنوبي قصد دارند با تدوين قوانيني، اين نهاد را به يک ماهيت مستقل سياسي همچون اتحاديه اروپا تبديل کنند و لذا تلاش هاي زيادي نيز در اين راه انجام داده اند که البته تا زمان تحقق کامل اين طرح هنوز راه زيادي در پيش رو دارند.