خبرگزاری فرانسه در گزارشی از واشنگتن به قلم اولیور نوکس نوشت... سنای آمریکا برای اثبات اعمال نفوذ شرکت بی پی بر دولت انگلیس و اسکاتلند برای آزادی عبدالباسط المقراحی بمب گذار ماجرای لاکربی، حتی به استخدام خبرچین نیز رو آورده است.
شرکت بی پی انگلیس که انفجار سکوی نفتی اش در خلیج مکزیک بدترین لکه نفتی تاریخ آمریکا را موجب شد و خشم آمریکایی ها را برانگیخت اکنون از سوی سنای آمریکا متهم است که برای بدست آوردن قرار دادهای نفتی در لیبی در آزادی المقراحی اعمال نفوذ کرده است. سناتورهای آمریکایی خشمگین از مانورهای تاخیری بی پی و دولت انگلیس و اسکاتلند، برای دستیابی به اطلاعاتی درباره معاملات پشت پرده مرتبط با آزادی بمب گذار لاکربی درست یکسال پس از آن، فراخوانی برای خبرچینی در این خصوص داده اند.
مقراحی تنها فرد محکوم در ماجرای حمله به هواپیمای پان امریکن در سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت بر فراز روستای لاکربی اسکاتلند که به کشته شدن دویست و هفتاد نفر از جمله صد و هشتاد و نه آمریکایی منجر شد، اوت سال دو هزار و نه پس از آنکه پزشکان اعلام کردند وی سه ماه دیگر بیشتر زنده نیست، از سوی قوه قضاییه اسکاتلند آزاد شد.
یکسال پس از بازگشت پیروزمندانه به لیبی، وی هنوز زنده است.
سناتورهای آمریکایی امیدوارند اطلاعات بیشتری پیش از جلسه علنی دریافت کند که ماه سپتامبر از سوی کمیته امور خارجه سنا در مورد این ماجرا برگزار می شود و به کسانی که حاضر شوند برای آنها خبرچینی کنند قول دادند در صورت درخواست آنان نامشان را فاش نکنند. بی پی متهم است از نفوذ خود بر دولت انگلیس و اسکاتلند برای دستیابی به آزادی مقراحی و مجوز نهصد میلیون دلاری اکتشاف نفت در سواحل لیبی استفاده کرده است. بی پی و دولت های انگلیس و اسکاتلند این اتهامات را رد کردند. بی پی به اعمال فشار بر لندن برای تسریع انعقاد توافقنامه انتقال زندانیان با لیبی به منظور بدست آوردن قراردادهایی در این کشور اذعان می کند اما اطمینان می دهد هیچگاه به طور اختصاصی روی مورد المقراحی تاکید نکرده است. نخستین جلسه سنای آمریکا در این خصوص ماه ژوئیه لغو شد زیرا بسیاری از شاهدان از جمله تونی هیوارد مدیر کل کنونی بی پی از حاضر شدن در این کمیته خودداری کرد. نمایندگان سنای آمریکا همچنین می خواهند صحبت های مارک آلن مأمور سابق ام آی شش سرویس اطلاعات خارجی انگلیس که در بی پی کار می کرد و جک استراو وزیر سابق دادگستری انگلیس را بشوند. الکس سالموند نخست وزیر اسکاتلند اعلام کرد آماده است با نمایندگان آمریکایی در انگلیس دیدار کند اما در هیچ شرایطی وزیر دادگستری وی در کمیته امور خارجه سنای آمریکا حاضر نخواهد شد. وی گفت وزیران آمریکایی خود چنین درخواستی را از سوی یک کشور خارجی نمی پذیرند. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا اواسط ماه ژوئیه به ویلیام هیگ همتای انگلیسی خود گفت هر روز آزادی مقراحی توهینی است به خانواده های قربانیان این حمله. دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس چند روز پیش از این اظهارنظر در نخستین دیدار خود از آمریکا از بررسی جدید این پرونده خبر داد اما تحقیق دوباره را منتفی دانست و اعمال نفوذ بی پی را بر مسئولان انگلیسی تکذیب کرد. کامرون همچنین در آخرین لحظه پذیرفت با سناتورهای آمریکایی در این باره گفتگو کند. در پایان این دیدار، چالرز شومر سناتور دموکرات اعلام کرد آغاز تحقیقی جدید منتفی نیست.