امریکا خواستار انتشار اسناد پزشکی المقرحی شد.
به گزارش تلویزیون بی بی سی عربی با وجود گذشت یک سال از آزادی عبد الباسط المقرحی ، شهروند لیبیایی و تنها فرد محکوم شده در حادثه انفجار هواپیمای پان امریکن در آسمان شهر لاکربی اسکاتلند به علل انسانی ، واکنشها به آزادی وی به ویژه از طرف خانواده های قربانیان امریکایی همچنان ادامه دارد.
در این حادثه همه دویست و هفتاد سرنشین هواپیما کشته شدند که صد و هشتاد و نه نفر آنان امریکایی بودند.
علاوه بر این یازده نفر از ساکنان لاکربی نیز که در منطقه سقوط هواپیما حضور داشتند جان سپردند.
انور العنسی گزارشگر بی بی سی می گوید عبدالباسط المقرحی بر اساس تصمیم کلی ماکسکل وزیر دادگستری اسکاتلند در ماه اوت سال گذشته به انگیزه های انسانی آزاد شد، زیرا بر اساس گزارش پزشکان، المقرحی به سبب ابتلا به سرطان ، جز چند هفته زنده نمی ماند.
با این پس از بازگشت المقرحی به کشورش لیبی ، مشخص شد که وی ممکن است سالها زنده بماند و به همین علت واکنشها به آزادی زودهنگام وی ، هر روز ادامه یافت.
بر همین اساس شماری از نمایندگان کنگره امریکا در نامه ای به الکسال موند نخست وزیر اسکاتلند ، خواستار انتشار مدارک پزشکی المقرحی شدند تا شاید این مدارک بتواند به توجیه آزادی وی به علل انسانی ، کمک کند.
المقرحی سال گذشته بر اساس نظر یک پزشک اسکاتلندی به نام آندریو فرز، و نه از طرف گروهی از متخصصان ، مبتلا به سرطان تشخیص داده و به تصمیم وزیر دادگستری اسکاتلند آزاد شد.
با این حال دولت اسکاتلند این درخواست را رد و به شدت از شایستگی و تخصص دکتر آندریو فرز حمایت کرده است.
واکنشها به آزادی المقرحی در امریکا در همین حد خلاصه نشد بلکه شرکت نفتی بریتیش پترولیوم انگلیس نیز پس از نشت نفت در خلیج مکزیک از یکی از چاههایی که توسط این شرکت حفر می شد ، وارد این معرکه شد زیرا برخی نمایندگان کنگره امریکا مسئولان این شرکت را متهم کردند که مقامات اسکاتلند را قانع کرده اند المقرحی را آزاد کنند تا این شرکت بتواند در رسیدن به یک قرارداد نفتی با لیبی پیروز شود، اتهامی که باعث شد کمیسیون روابط خارجی کنگره امریکا دعوت نامه های جداگانه یکی به تونی بلر نخست وزیر اسبق و دیگری به جک استراو وزیر دادگستری پیشین انگلیس بفرستند و از آنان بخواهند در نشست این کمیسیون شرکت کنند و درمورد ارتباط شرکت غول پیکر نفتی بی پی با آزادی المقرحی توضیح دهند .
جک استراو پس از درخواست کنگره امریکا گفت معمول نیست که قانونگذاران کشوری مستقل در تصمیمات کشور مستقل دیگری تحقیق کنند.
استراو تاکید کرد که مقامات اسکاتلند به طور مستقل تصمیم گرفته اند و مسئولان کشور دیگری نمی توانند در باره تصمیم آنان تحقیق کنند.
دادگاه اسکاتلند سال 2001 پس از محکوم کردن المقرحی به منفجر کردن هواپیمای پان امریکن امریکا در آسمان لاکربی اسکاتلند در بیست و یک دسامبر1988 ، برای وی مجازات حبس ابد صادر کرد.