وزیر امور خارجه کشورمان گفت: بر اساس ان پی تی حق ماست که سوخت هسته ای تهیه کنیم.
منوچهر متکی پس از دیدار با وزیر امور خارجه سنگال در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بر اساس مصوبه مجلس دولت موظف به تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای است در پاسخ به به اظهارات برخی مقامات غربی که از ایران خواسته اند غنی سازی را با توجه به راه اندازی نیروگاه بوشهر متوقف کنند افزود: میزان سوخت هسته ای برای تولید 20 هزار مگاوات برق بسیار بیشتر از سوخت تأمین شده برای نیروگاه بوشهر است.
وی گفت: ما اگر سوخت نیاز نداشته باشیم نیز می توانیم بر اساس مقررات ان پی تی آن را در اختیار کشورهای نیازمند قرار دهیم.
متکی گفت: جمهوری اسلامی ایران پای ثابت همه تلاشهای منطقه ای و بین المللی برای خلع سلاح هسته ای است و جهان امروز نیازمند کنوانسیون جامعی است که به طور کلی سلاح هسته ای را در دست هرکسی ممنوع کند.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: امحای سلاحهای هسته ای باید هدف جامعه بشری باشد زیرا تنها کاربرد این سلاحها نابودی است.
وی خطاب به کسانی که ادعای نابودی سلاحهای هسته ای را دارند گفت: آنها در تسلیح برخی کشورها به سلاح هسته ای دخیل بوده و نقش داشته اند باید ادعای خود را برای نابودی سلاحهای هسته ای از حرف به عمل تغییر دهند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران توانست با برگزاری کنفرانس خلع سلاح هسته ای در تهران شعار انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ کس را در دنیا فراگیر کند.
وزیر امور خارجه درباره زمان مذاکرات با گروه وین نیز گفت: زمان این مذاکرات پس از هماهنگی هایی که آژانس بین المللی انرژی اتمی آنرا اجرا می کند اطلاع رسانی می شود.
وی درباره نتایج گفتگوی خود با وزیر امور خارجه سنگال با بیان اینکه مناسبات بین ایران و سنگال در سالهای اخیر وارد حوزه های جدیدی شده است گفت: برداشتن گامهای بلند از جمله تولید خودروی سواری در سنگال و اجرای طرحهای زیرساختی چهره مناسبات دو کشور را متحول کرده است.
وی گفت: طراحی این روابط جدید را رؤسای جمهور دو کشور بر عهده داشته اند و وزارت امور خارجه جدی و عمل شدن آنها را پیگیری می کند.
متکی گفت: در گفتگو با وزیر امور خارجه سنگال بر افزایش سرعت همکاریهای دو جانبه با توجه به روابط سیاسی خوب دو کشور تأکید کردیم.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: در این دیدار همچنین شرایط سخت و دشوار مردم مظلوم فلسطین در سراسر سرزمینهای اشغالی بررسی شد و نگاه و موضع مشترکی در حمایت از حقوق فلسطینیان مورد تأکید قرار گرفت.
متکی با بیان اینکه سنگال ریاست سازمان کنفرانس اسلامی را برعهده دارد گفت: از این کشور خواستیم همه تلاشهای لازم را برای شکستن محاصره غزه بویژه مرزهای آبی آن منطقه برای رساندن کمکهای بشردوستانه به کار بندد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه ایران و سنگال در سازمانهای بین المللی از مواضع یکدیگر حمایت می کنند گفت: سفر وزیر امور خارجه سنگال گام جدیدی در گسترش همکاریهای منطقه ای و بین المللی داکار و تهران است.
متکی افزود: سنگال بیش از 500 کیلومتر مرز آبی و معادن بسیاری دارد و کشوری تأثیرگذار در غرب آفریقا و نقش آفرین در حل بحرانهای منطقه ای است.
وی گفت: موقعیت سنگال راهبردی است بنا بر این رؤسای جمهور دو کشور طرحی را برای گسترش روابط دو جانبه ارائه کردند.
متکی افزود: سرعت قطار روابط ایران و سنگال در ریل دوستی و برادری رو به افزایش است.
وی گفت: شرکتهای ایرانی با توانمندیهای بسیار برای اجرای طرحهای زیرساختی در سنگال آمادگی دارند.