بزرگترین پروژه ابخیز داری جهان در لیبی رو به اتمام است.
پایگاه اینترنتی نشریه کریستین ساینس مانیتور چاپ امریکا در شماره روزسهشنبه خود نوشت، در حالی که کشورهای عربی در خاورمیانه و شمال آفریقا بر سر حق استفاده از رودخانه ها در مناطق خشک با یکدیگر رقابت و منازعه می کنند، کشور لیبی تلاش کرده است به استفاده از آب های زیر زمینی رو آورد.
این در حالی است که دو کشور مصر و سودان همواره در رابطه با استفاده از آب رود نیل با یکدیگر اختلاف و مناقشه دارند.
این منبع افزود، کشور لیبی طی پروژه ای بیست و شش ساله با هزینه ای بالغ بر بیست میلیارد دلار تلاش کرده تا از چهار منبع بزرگ آب های زیرزمینی در این کشور برای آب رسانی به مزارع و مجتمع های عظیم کشاورزی، باغداری، و دامداری استفاده بهینه کند.
برای همین منظور بیش از سه هزار و هفتصد کیلومتر لوله کشی برای ایجاد شبکه پیچیده آب رسانی به زمین های کشاورزی در این پروژه بکار رفته و امید می رود در آینده نزدیک، شنهای صحرا در لیبی به خاک حاصلخیز زراعی بدل شود. لیبی یکی از خشک ترین کشورهای جهان است که دارای کمترین تعداد رودخانه ها، دریاچه ها، است و میانگین بارش سالانه آن حدود دو و نیم سانتیمتر است.
در عین حال منابع آب های شیرین زیرزمینی در این کشور نسبتاً غنی است.
مسئولان کشاورزی لیبی امیدوارند با استفاده از بزرگترین شبکه آبرسانی جهان که در کشورشان ایجاد شده، و معمر قذافی آن را رودخانه بزرگ مصنوعی می نامد، یکصد و شصت هزار هکتار زمین زراعی ایجاد کرده و با آبیاری قطره ای و سایر روش های پیشرفته آب رسانی که از اتلاف و اسراف آب جلوگیری می کند، زیر کشت ببرند.