فرار مغزها از مصر پديدهاي جديد به شمار نميآيد اما آمار فرار متخصصان از اين كشور عربي طي سالهاي گذشته به مرز هشدار دهندهاي رسيده است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه صهيونيستي "هاآرتص "، اوضاع نامناسب معيشتي در مصر باعث شده تا حدود شش ميليون پانصد هزار مصري به خارج از اين كشور سفر كنند تا شانس خود را در ديگر كشورهاي عربي، اروپا و ايالات متحده بيازمايند.
روزنامه "المصريون " هفته گذشته گزارش داد كه طي سال جاري دست كم 700 هزار مصري براي مهاجرت به اروپا و ايالات متحده درخواست دادهاند. حدود 97درصد آنها داراي مدارك دانشگاهي هستد كه شامل 700 نفر با مدرك دكترا و حدود 4 هزار نفر با مدرك كارشناسي ارشد هستند.
فرار مغزها پديدهاي نو در مصر به شمار نميآيد اما در سالهاي اخير به نرخ هشدار دهندهاي افزايش يافته است كه در حال تهديد زيرساختهاي علمي آينده اين كشور است.
وزارت نيروي انساني و مهاجرت مصر در تلاش است تا متخصصان مصري را به اين كشور بازگرداند اما بودجه محدود اين وزارتخانه اجازه توليد كار مطابق با تخصصص آنها را فراهم نكرده است.
كار متناقض اين وزارتخانه آن است كه روند مهاجرت براي دانشآموختگان دانشگاهي را نيز آسانتر ميكند. سايت اين وزارتخانه مملو از سابقه كار و اطلاعات متفاوت درباره متقاضيان كار است . همين موضوع باعث شده تا آمار بازديد از اين سايت به 14 و نيم ميليون نفر برسد كه شامل 250 هزار نفر متقاضي كار است كه در اين سايت ثبت نام كردهاند. به نظر ميرسد بخش عمدهاي از تلاش اين وزارتخانه آن است كه خود را وقف كرده تا به مصريها كمك كند كه جايي در خارج مصر براي شغلي بهتر پيدا كنند.
فقر در اين كشور عربي همچنان يكي از چالشهاي مهم دولت مركزي مصر به شمار ميآيد.
بر اساس گزارش روزنامه هاآرتص، بيش از 40 درصد مردم مصر با درآمد روزنامه حدود 2 دلار به زندگي خود ادامه ميدهند و اين كشور فاقد خدمات اجتماعي بوده و قيمتهاي مواد غذايي همچنان در حال افزايش است. قطعي برق تقريبا هر روز در اين كشور رخ ميدهد و فساد در مصر همه گير و خويشاوند سالاري نيز شايع شده است.پيدا كردن كار نيز براي بسياري از مصريها مشكل شده است.