ماداگاسكار

راه حلهای متفاوت به همراه میانجیگریهای شخصیتها و گروههای مختلف تا کنون در حل و فصل بحران ماداگاسکار نتیجه ای نداشته است.

بحران در ماداگاسکار از دسامبر سال دو هزار و هشت اغاز شده است. در همین راستا هیئتی متشکل از نمایندگان پارلمانهای افریقا، حوزه دریای کارائیب ،‌اقیانوس ارام و اتحادیه اروپا که اخیرا از ماداگاسکار بازدید کرده است تلاش می کند زمینه ازادی زندانیان سیاسی را در این کشور جزیره ای اقیانوس هند فراهم کند. این هیئت پارلمانی فرا منطقه ای که با اندره راجولینا رئیس جمهور موقت ماداگاسکار دیدار کرد از تشکیلات عالی انتقالی این کشور که در حال حاضر اداره امور را در دست دارد درخواست کرد هر چه زودتر زندانیان سیاسی به ویژه روزنامه نگاران بازداشت شده را ازاد کند. میشل ریواسی، نماینده پارلمان اروپا که از اعضای این هیئت پارلمانی بود اعلام کرد ما در دیدار با مقامات بلند پایه ماداگاسکار بارها بر ضرورت ازاد سازی زندانیان سیاسی تاکید کردیم و رئیس جمهور موقت این کشور تعهد کرد که این مسئله را مد نظر قرار خواهد داد هر چند برای عمل به این درخواست تاریخی را مشخص نکرد و جزئیاتی ارائه نداد.

ریواسی افزود من در دیدار با راجولینا شخصا از وی درخواست کردم که به عنوان یک حرکت اشتی جویانه و به منظور تقویت روند سیاسی ماداگاسکار، زندانیان سیاسی به ویژه روزنامه نگاران بازداشت شده را ازاد کند چرا که به اعتقاد ما ازادی بیان و عقاید سیاسی ضامن دموکراسی است و با حس تنفر و انزجار نمی توان روند سیاسی و اشتی ملی را در یک کشور به پیش برد. با این وجود وزارت دادگستری ماداگاسکار پیوسته بر این مسئله تاکید می کند که هیچ زندانی سیاسی در این کشور وجود ندارد و افراد بازداشت شده که نام زندانی سیاسی بر انها نهاده شده است قوانین و مقررات را نقض کرده اند. هیئت فرامنطقه ای یادشده روز شنبه از زندان انتانیمورا که ده روزنامه نگار یک شبکه رادیویی خصوصی وابسته به مارک راوالومانانا، رئیس جمهور برکنار شده ماداگاسکار،‌در ان زندانی هستند بازدید کرد.

این ده نفر به دست داشتن در شورش برخی از عناصر نیروی ژاندارمری ماداگاسکار در بیستم مه گذشته متهم شده اند.

این هیئت پارلمانی فرامنطقه ای در مدت اقامت خود در ماداگاسکار با برخی از نمایندگان جامعه مدنی، چند سازمان غیر دولتی و همچنین برخی از اعضای پیشین پارلمان این کشور که پس از روی کار امدن راجولینا برکنار شده اند، دیدار و گفتگو کرد.مارک راوالومانانا رئیس جمهور پیشین ماداگاسکار که سال دو هزار و دو به این سمت انتخاب شده بود اوایل سال دو هزار و نه به تدریج حمایت ارتش را از دست داد و با شدیدترین بحران سیاسی مواجه شد به طوری که سرانجام مجبور شد در هفدهم ماه مارس سال گذشته اختیارات و مسئولیتهای خود را در عالی ترین مقام سیاسی ماداگاسکار خود را به یک هیئت نظامی واگذار کند.

این هیئت نظامی نیز بلافاصله اختیارات راوالومانانا را به اندری راجولینا که رئیس جناح مخالف بود واگذار کرد.به گزارش خبرگزاری شینهوا از انتاناناریوو، راجولینا در ماه دسامبر سال دو هزار و نه تصمیم گرفت از چارچوب توافق نامه هایی که در سال دو هزار و نه برای پایان دادن به بحران سیاسی ماداگاسکار منعقد شده بود خارج شود و انتخابات زودهنگام پارلمانی برگزار کند این تصمیم تنشها و نگرانیهای موجود در کشور را تشدید کرد.

رقبا و منتقدان راجولینا می گویند روند یکجانبه ای که رئیس جمهور کنونی در پیش گرفته است ضمانتهای لازم را برای برگزاری ازاد و شفاف انتخابات ندارد.تهران / کمیته هماهنگی ملی سازمان های جامعه مدنی ماداگاسکار با مشارکت سازمان هایی از جامعه مدنی و کمیته ملی نظارت بر انتخابات برای فراهم کردن تمهیدات کنفرانس ملی این کشور تشکیل شده است. کمیته هماهنگی سازمان های جامعه مدنی مسئول برگزاری کنفرانس ملی و نشست های مقدماتی اعضای شرکت کننده در آن خواهد بود. نرو ادریاماموجی عضو ائتلاف سازمان های جامعه مدنی با قرائت بیانیه رسمی کمیته هماهنگی سازمان های جامعه مدنی اعلام کرد این کمیته، تامین میانجی گری برای خروج کشور از بحران قانونی و پایه ریزی جمهوری جدید از طریق روندی با رایزنی های گسترده در سطح مناطق ، سپس ملی و برقراری آشتی ملی را به عنوان هدف خود تعیین کرده است. وی گفت این کمیته که دغدغه بهبود وجهه کشور ماداگاسکار را در سر دارد مصمم است در راه رسیدن به این هدف از دستاوردهای گفتگوها چه در عرصه ملی یا بین المللی بهره جوید. این ائتلاف سازمان های جامعه مدنی یکی از شرایطی است که جنبش های مخالف به ویژه جنبش مارک راوالومانانا رئیس جمهوری سابق برای کنفرانس ملی و نشست های مقدماتی تعیین کرده است .

این سازمان های جامعه مدنی درخواستی را خطاب به مجموعه جامعه بین المللی برای همراهی با این ابتکار مطرح کرده اند. گفتنی است همه پرسی درباره قانون اساسی جدید ماداگاسکار که ابتدا قرار بود دوازدهم اوت برگزار شود به تاریخ دیگری که هنوز مشخص نشده است به تعویق افتاده است. هری باکوتومانانا، رئیس کمیسیون ملی مستقل انتخابات ماداگاسکار اعلام کرد همه پرسی درباره قانون اساسی اصلاح شده کشور قرار بود دوازدهم اوت برگزار شود اما این رویداد سیاسی که مرحله مهمی در روند سیاسی ماداگاسکار به شمار می رود پس از کش و قوسهای فراوان به تعویق افتاد اما هنوز تاریخ دقیقی برای ان تعیین نشده است. رئیس کمیسیون ملی مستقل انتخابات ماداگاسکار خاطر نشان کرد از انجا که هنوز پیش نویس قانون اساسی جدید به دست ما نرسیده است، برگزاری همه پرسی درباره اصلاح قانون اساسی به تعویق می افتد.

در قانون انتخاباتی ماداگاسکار یک مهلت چهل و پنج روزه برای تبلیغات پیش بینی شده است اما اگر تاریخی که در ابتدا برای برگزاری همه پرسی قانون اساسی یعنی دوازدهم اوت همچنان برقرار باشد، این جدول زمانی هرگز رعایت نخواهد شد.

تعویق تاریخ برگزاری گفتگوهای مقدماتی برای کنفرانس ملی ماداگاسکار علت اصلی تغییر زمان برگزاری همه پرسی قانون اساسی این جزیره بزرگ اقیانوس ارام اعلام شده است.

رئیس کمیسیون ملی مستقل انتخابات ماداگاسکار افزود به طور کلی می توان گفت که به تعویق افتادن زمان برگزاری همه پرسی در نهایت کار ما را ساده تر می کند چرا که فرصت بیشتری برای انجام کارهای مقدماتی و تدارکاتی خواهیم داشت. طرح یا طرحهای مربوط به قانون اساسی که قرار است به همه پرسی گذاشته شود ابتدا باید در کنفرانس ملی ماداگاسکار و تحت نظارت یک ائتلاف از جامعه مدنی و شخصیتهای مهم سیاسی به تصویب برسد. نهادها و سازمانهایی که مسئولیت برگزاری کنفرانس ملی ماداگاسکار را بر عهده دارند از هر لحاظ در تصمیم گیریهای خود مستقل هستند و هیچ فشاری را از جانب دستگاه اجرایی احساس نمی کنند.

دوازدهم مه گذشته،‌رئیس تشکیلات انتقالی ماداگاسکار به طور یکجانبه اعلام کرد برای پایان دادن به بحران سیاسی ماداگاسکار که از دسامبر سال دو هزار و هشت اغاز شده است، قانون اساسی جدید ماداگاسکار را به همه پرسی می گذارد. مارک راوالومانانا که سال دو هزار و دو به این سمت انتخاب شده بود اوایل سال دو هزار و نه به تدریج حمایت ارتش را از دست داد و با شدیدترین بحران سیاسی مواجه شد به طوری که سرانجام مجبور شد در هفدهم ماه مارس سال گذشته اختیارات و مسئولیتهای خود را در عالی ترین مقام سیاسی ماداگاسکار خود را به یک هیئت نظامی واگذار کند.

این هیئت نظامی نیز بلافاصله اختیارات راوالومانانا را به اندری راجولینا که رئیس جناح مخالف بود واگذار کرد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران