پی یر انکورونزیزا، رئیس جمهور بروندی برای دومین دوره ریاست جمهوری خود سوگند یاد کرد.
انکرونزیزا که در انتخابات ریاست جمهوری کشورش به پیروزی رسیده و در سمتش ابقا شده است روز پنجشنبه در مراسمی که در بوجومبورا پایتخت بروندی برگزار شد با ادای سوگند دومین دوره ریاست جمهوری اش را اغاز کرد. این مراسم ساعت دوازده به وقت محلی در کاخ ریاست جمهوری بروندی در حضور شماری از مسئولان دولتی و میهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
انکورونزیزا در سخنرانی خود در این مراسم به شهروندان قول داد برای اجرای کامل مفاد قانون اساسی کشور تلاش کند و برای تقویت انسجام و همبستگی ملی بکوشد.
انکورونزیزا همچنین تاکید کرد در دومین دوره ریاست جمهوری اش از هیچ تلاشی برای ارتقای صلح، حقوق بشر، همبستگی اجتماعی و پاک کردن خاطرات تلخ نسل کشی رواندا از ذهن شهروندان دریغ نخواهد کرد. در مراسم تحلیف رئیس جمهور بروندی دهها تن از مقامات بلند پایه کشورهای افریقایی از جمله کنیا، اوگاندا، جمهوری دموکراتیک کنگو و نیجریه شرکت کردند.
جای جون معاون وزیر امور خارجه چین به عنوان فرستاده ویژه دولت چین در این مراسم حضور داشت.
بسیاری از رهبران جناح مخالف بروندی انتخابات ریاست جمهوری اخیر کشورشان را تحریم کرده بودند و جامعه بین المللی نیز پیش و پس از این انتخابات از مسئولان حزب حاکم و جناح مخالف بروندی خواست برای حل اختلافات خود گفتگویی سازنده را اغاز کنند اما هنوز این امر تحقق نیافته است. مقامات جناح مخالف بروندی همچنین نتایج محلی و شهرداریهای اخیر کشورشان را که در ان حزب حاکم با اختلاف زیاد نسبت به احزاب مخالف به پیروزی رسید، قبول ندارند. بروندی انتخابات محلی و شهرداریهای خود را بیست و چهارم مه گذشته برگزار کرد و بیست و سوم ژوئیه انتخابات مجمع ملی( پارلمان)، و بیست و هشتم ژوئیه نیز انتخابات سنا، انتخابات مشاوران منطقه ای و انتخابات ریاست جمهوری برگزار کرد. انکورونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری کشورش با کسب بیش از نود و یک درصد ارا به پیروزی رسید.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از بوجومبورا، بروندی هنوز نتوانسته است به طور کامل از پیامدهای مناقشه مسلحانه داخلی رهایی پیدا کند.
دولت و شورشیان بروندی سپتامبر دو هزار و شش توافق نامه جامع اتش بس امضا کردند اما اختلافات دو طرف مانع از اجرای این توافق نامه شده است.
نیروهای ملی ازادیبخش بروندی که اخرین گروه شورشی فعال در این کشور به شمار می رود، در نشستی منطقه ای که چندی پیش با هدف بررسی بحران بروندی در بوجومبورا تشکیل شده بود، قبول کردند که موانع باقیمانده در مسیر پیشبرد روند صلح را از بین ببرند.
دولت و شورشیان بروندی درباره تقسیم قدرت و اختیارات سیاسی و نظامی و همچنین به رسمیت شناختن جنبش شورشی اختلاف دارند و همین مسئله موجب شده است توافق نامه اتش بسی که امضا کرده اند به طور کامل به اجرا گذاشته نشود.