رايزن فرهنگي ايران طی مصاحبه ای با رسانه های خبری سیرالئون ضمن تبريك بزرگداشت روز پزشک و ابن سیناگفت:ابن سینابا عرضه کتاب قانون بزرگ ترین نقش را در علوم پزشکی داشته است.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، محمد رضا قزلسفلی رايزن فرهنگي ايران درسيرالئون طی مصاحبه ای با رسانه های خبری سیرالئون ضمن بزرگداشت روز پزشک و ابن سینا اقدام دکتر ارنست بای کروما رئیس جمهور در خصوص دستور به معالجه رایگان بیماران باردار و کودکان زیر پنج سال را ستوده و این اقدام را گامی مثبت برای مردم سیرالئون ارزیابی نمود .
وی در بخشی از مصاحبه خود ضمن عرض تبریک به پزشکان ایران و سیرالئون گفت: جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ میراث فرهنگی، علمی و ادبی خود و انتقال آن به نسل جدید هرسال برای بزرگداشت مشاهیر کشور در داخل و خارج مراسم ویژه ای برگزار می نماید.
رایزن فرهنگی ايران در بخشی از از مصاحبه خود که دوشنبه به مناسبت روز بزرگداشت ابوعلی سینا و پزشک صورت گرفت، گفت: ابوعلی سینا پزشک بزرگ ایرانی در هفده سالگی توانست با موفقیت کامل نوح ابن منصور پادشاه سامانی را معالجه نماید . ابن سینا در برابر پاداشت خود از شاه خواست اجازه بهره برداری از کتابخانه وی را داشته باشد . بر اثر مطالعه کتاب های کم نظیری که در این کتابخانه بود به آگاهی های تازه ای در زمینه پزشکی و فلسفه دست یافت.
وی در بخشی از مصاحبه خود گفت: ابوعلی سینا مشهورترین طبیب، فیلسوف، نابغه علمی، ریاضی دان و منجم زمان خود بوده و با عرضه کتاب قانون بزرگ ترین نقش را در علوم پزشکی داشته است .
رایزن فرهنگی با بیان اینکه کتاب " قانون " منبع و جوهره دانش پزشکی بوده است گفت: این کتاب درباره تشریح اعضای بدن انسان ، طبقه بندی داروها و شیوه استفاده از آن ها بوده و به عنوان یکی از پر ارزشترین کتاب های پزشکی جهان بیش از شش قرن کتاب درسی رشته پزشکی دانشگاه های اروپا می باشد .
قزلسفلی در ادامه مصاحبه خود به منظور تبیین اهمیت و جایگاه پزشکی در اسلام گفت: حضرت محمد (ص) فرموده اند که " علم و دانش دارای دو جنبه اعم از علوم مربوط به دین و علوم مربوط به بدن انسان می باشد . مضافا اینکه امام صادق(ع) فرموده اند " اهل هیچ سرزمینی از فقیهی که دانشمند و خداترس باشد ، امیری که خیرخواه و مورد اطاعت مردم باشد و پزشکی که آگاه به پزشکی و مورد اعتماد باشد بی نیاز نمی باشند".
وی در بخشی از مصاحبه خود با بیان اینکه ابن سینا درعلوم طبیعی، فیزیک، شیمی، ستاره شناسی، ریاضیات و موسیقی خبره بود گفت: این دانشمند مسلمان ایرانی به راستی از نوابغ جهان بوده و حدود 120 کتاب را تالیف کرده است. قانون در طب، شفا در فلسفه و حکمت و اشارات از جمله آثار ایشان می باشند که شهرت جهانی دارند .
وی در ادامه مصاحبه خود با اشاره به برخی ویژگی های شخصیتی ابن سینا گفت: او در ده سالگی قرآن مجید را حفظ نموده و همواره با خدا متعال و مکتب وحی ارتباط داشته و این امر باعث شد تا نور حکمت الهی در دل ایشان جاری شده و حکیمی جاودانه گردد .ابن سینا که در سال 370 هجری و قمری متولد شد در بخارا به کسب علم از جمله ادبیات، قرآن، فقه و حساب را نزد پدر خود پرداخت .
رایزن فرهنگی در بخشی از مصاحبه با اشاره به برخی اکتشاف ها و روش هائی جدید ابن سینا در علوم پزشکی گفت:او برای برخی از بیماری های جسمانی علت های روانی یافته و با روشی نو به درمان آن ها می پرداخت.
وی در بخشی از مصاحبه خود با بیان اینکه ابن سینا نخستین فیلسوف در ایران و جهان اسلام بوده و کتاب های منظم و کاملی درباره فلسفه نوشته است راجع به کتاب شفا گفت: این کتاب دارای چهار بخش منطق، طبیعیات، ریاضیات، والهیات بوده و تاثیر فراوان در فکر فیلسوفان ایران و جهان اسلام داشته است.
رایزن فرهنگی در ادامه مصاحبه خود با اشاره به بخش پایانی زندگی ابن سینا گفت: در حمله مسعود غزنوی به اصفهان خانه ابوعلی تاراج شد و بعضی از نوشته های او از میان رفت. ابن سینا در بخشی از زندگی خود که سرگرم کارهای سیاسی و اداری بود پس از تحمل چهار ماه زندانی به همدان رفته و در در سن 58 سالگی درشهر همدان بیمار و درگذشت.