بر اساس يك گزارش رسمي كه در الجزاير منتشر شد، تعداد قربانيان مين هايي كه ارتش فرانسه در طول دوره استعمار اين كشور كار گذاشته بود، بيش از 12 هزار نفر بوده كه اين افراد دچار معلوليت و مشكلات دائمي شده اند.
به گزارش روز شنبه گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از خبرگزاري كويت، وزارت دفاع ملي الجزاير با صدور بيانيه اي يادآور شد كه تعداد قربانيان كاشت مين هاي فرانسه در الجزاير به 12 هزار نفر رسيده كه استان 'الطارف' در شرق الجزاير با حدود 485 نفر ، در صدر ليست قربانيان اين مين ها قرار دارد.
اين بيانيه افزود: در زمان حاضر حدود 13 ميليون مين زميني كاشته شده در الجزاير وجود دارد و ارتش اين كشور توانسته است تا ماه جولاي گذشته ، 8 ميليون مين را خنثي كند.
بر اساس اين بيانيه، آمار دقيقي درباره تعداد مين هاي كاشته شده و يا مكان وجود اين مين ها در خاك الجزاير وجود ندارد.
در زمان حاضر كارشناسان نظامي ارتش ملي الجزاير تلاش مي كنند كه طي بزرگترين عمليات كشف و شناسايي مين ها در مرزهاي شرقي و غربي الجزاير كه از سال 1962 آغاز شده و تاكنون ادامه دارد، اين مين ها را كشف كنند.
در زمان حاضر روند كشف اين مين ها در كوه ها و جنگلها با مشكلات زيادي رو به رو است.
اين در حالي است كه دولت فرانسه در سال 2008 نقشه مين هايي كه ارتش فرانسه در مرزهاي غربي و شرقي اين كشور در طول دوره انقلاب الجزاير طي سالهاي 1954 و 1962 كاشته بود را به دولت الجزاير ارائه داده است.
بر همين اساس خط مين گذاري شده موريس در غرب الجزاير شناسايي شد؛ اين خط به نام 'آندره موريس'، وزير دفاع فرانسه نامگذاري شده بود كه از ماه جولاي سال 1957 از طرق سيم خاردار و مين هايي كه در مرزهاي غربي الجزاير با تونس و مغرب كار گذاشته شده بود، تحت مراقبت قرار داشت.
اين خط در طول مرزهاي تونس 460 كيلومتر و در مرزهاي مغرب حدود 700 كيلومتر امتداد داشت و با خط دومي كه در مرزهاي شرقي با ليبي قرار داشت، تقويت مي شد. اين خط دوم به نام خط 'شال' بود كه به نام ژنرال 'موريس شال' فرمانده نظامي الجزاير طي سالهاي 1958 تا 1960 نامگذاري شده بود.
اين دو خط با هدف ممانعت از نفوذ مبارزان ارتش آزاديبخش ملي الجزاير به كشورهاي اطراف مين گذاري شده بودند.