اسناد سازمان ملل كه به تازگي و به طور غير رسمي منتشر شده، نشان مي دهد كه دولت فعلي روآندا در دهه 90 ميلادي، احتمالا مرتكب جنايات جنگي شده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، بسياري از مردم جهان هنوز نسل كشي روآندا در سال 1994 را فراموش نكرده اند. در جريان آن فاجعه انساني، اكثريت قومي 'هوتو'، قريب به يك ميليون اقليت 'توتسي' را قتل عام كردند.
پل كاگامه، رييس جمهور فعلي روآندا در دهه 90 به عنوان يك فرمانده نظامي و رهبر جبهه ملي روآندا (آر پي اف) فعاليت مي كرد. وي در پايگاه نظامي فورت ليون ورث در كانزاس آمريكا آموزش هاي نظامي ديده بود و از طريق گسترش روابط خود با دولت هاي آمريكا و انگليس، موفق شده بود پشتيباني هاي فني و نظامي اين دو كشور از جبهه ملي روآندا را به دست آورد.
پس از پيروزي توتسي ها، پل كاگامه آموزش هاي پيشرفته نظامي و ضد خرابكاري سازمان آر پي اف را به نيروهاي ويژه آمريكايي واگذار كرد. از اين نيروهاي آموزش ديده در سال هاي 1996 و 1997، در جريان سرنگوني دولت زئير نيز استفاده شد.
پل كاگامه كه خود يك توتسي است، در سال 2000 به رياست جمهوري روآندا رسيد و به عنوان كسي كه صلح را براي كشور بحران زده اش به ارمغان آورده، بسيار مورد تمجيد رسانه ها و كشورهاي جهان قرار گرفت.
دولت وي با استفاده از همين محبوبيت، هر سال صدها ميليون دلار كمك خارجي براي بازسازي روآندا دريافت مي كند.
اوايل ماه ميلادي جاري، پل كاگامه با اكثريت 93 درصد آراء، دوباره به مقام رياست جمهوري كشورش انتخاب شد. اما درست پيش از اين انتخابات، جسد يكي از رقيبان كاگامه با سر نيمه بريده پيدا شد و يكي ديگر از رقيبان اصلي وي هم از رقابت در انتخابات محروم شد.
كاگامه پيش از اين، سركوب هاي سياسي را با اشاره به صلح شكننده در كشورش توجيه كرده است. اما اسنادي از سازمان ملل كه به تازگي توسط نشريه فرانسوي لوموند منتشر شده، ممكن است بيش از هر چيز ديگر، وجهه رييس جمهور روآندا را تغيير دهد.
مطابق اين اسناد، در سال هاي 1996 و 1998، زماني كه نيروهاي توتسي، هوتوها را در داخل خاك جمهوري دموكراتيك كنگو (زئير سابق) تعقيب مي كردند، نيروهاي روآندايي و متحدان محلي شان، مرتكب جنايت هاي هولناكي شده اند.
بر اساس بخشي از اين گزارش كه توسط روزنامه انگليسي گاردين نيز منعكس شده، در جريان آن تعقيب و گريزها، صدها مرد، زن و كودك به صورت يكجا محاصره و با بيل و تبر سلاخي مي شدند. در مواردي ديگر، پناهندگان هوتويي با سرنيزه مورد حمله قرار مي گرفتند يا زنده در آتش مي سوختند؛ گروهي نيز با پرتاب چكش كشته مي شدند.
دولت روآندا اطلاعات منتشر شده در اين اسناد را مردود مي داند و تهديد كرده كه در صورت انتشار رسمي اسناد، نيروهاي صلح بان خود را از دارفور و ديگر مناطق آفريقا خارج خواهد كرد.