نايب رئيس مجلس اعلاي اسلامي شيعيان لبنان امروز از "معمر قذافي " رهبر ليبي خواست تا سرنوشت امام موسي صدر و همراهانش را روشن كند.
به گزارش فارس به نقل از شبكه تلويزيوني "المنار " لبنان، "شيخ عبدالامير قبلان " اين پرسش را مطرح كرد كه قدافي از سرپوش گذشتن بر اين پرونده و مسكوت گذاشتن آن چه سودي ميبرد و ادامه دور ماندن امام موسي صدر و دو همراهش از ميهن، مردم و ميدانهاي جهاد به نفع كيست؟
وي خطاب به سران و رهبران عرب و مسلمان گفت كه از شما ميخواهم كه براساس وجدان، اخلاق و هويت عربي و اسلامي خود معماي ناپديد شدن امام موسي صدر و همراهانش را حل وفصل كنيد.
شيخ عبدالامير قبلان تاكيد كرد: ما همچنان پرونده امام موسي صدر و همراهانش را دنبال خواهيم كرد و مستضعفان، محرومان و مظلومان خواهان روشن شدن حقيقت درباره اين پرونده هستند و عزم آنها تا زمان روشن شدن حقيقت و مجازات عاملان جنايت ناپديد شدن امام موسي صدر از بين نخواهد رفت و حق و حقيقت به صاحبان اصلي آن باز ميگردد و ما حقيقت اين پرونده را بدون هرگونه شبهه يا ابهامي روشن خواهيم كرد.
امام موسي صدر در تاريخ بيست و پنجم آگوست 1978 همراه با دو نفر به نامهاي شيخ "محمد يعقوب " و "عباس بدر الدين " سردبير خبرگزاري لبنان وارد ليبي شد و قرار بود شب 29 يا 30 آگوست با قذافي نشستي برگزار كند اما از آن روز به بعد ناپديد شد مسئولان ليبي مدعي هستند كه قذافي به طور غيرمنتظره ملاقات خود با ايشان را لغو كرده است.
طرابلس مدعي است كه وي با يك هواپيما به ايتاليا رفته است اما شيعيان لبنان معتقدند كه دولت ليبي به دلايل سياسي وي را ربوده است.
حكومت ليبي هرگونه دست داشتن در ربودن "امام موسي صدر " را رد كرده و ميگويد كه وي به ايتاليا سفر كرد، اما دولت ايتاليا ورود وي به اين كشور را رد كرده است.
روابط لبنان و طرابلس هنگامي تيرهتر شد كه يك قاضي تحقيق لبناني در سال 2008 ميلادي قرار اتهامي را در پرونده ربودن "امام موسي صدر " صادر كرد، پس از آن "سميح الحاج " بازپرس دادگستري لبنان، "قذافي " را به ربودن "امام موسي صدر " و "محمد يعقوب " از ياران وي و "عباس بدرالدين " سردبير خبرگزاري لبنان كه وي را در سفر به ليبي همراهي كرده بود، متهم كرد.
اما كارشناسان معتقدند كه محاكمه غيابي "معمر قذافي " رهبر ليبي به اتهام ربودن امام موسي صدر يك اقدام نمادين است، زيرا محال است كه قذافي در برابر اين دادگاه در لبنان حضور يابد.
پس از اينكه دادگاه لبنان قذافي را متهم كرد، دولت ليبي هرگونه ارتباط با اين مسئله را رد كرده و علت اين امر را تلاش برخي گروههاي لبناني براي ايجاد تشويش و متهم كردن قذافي با قضاياي تروريستي دانست.