واشنگتن : 31 می سالها پس از ملحق شدن کشورهای افریقایی به سازمان پولی و اعتبار جهانی بسیاری از کشورهای افریقایی در حال درخواست کمکهای اقتصادی به منظور ایجاد ثبات اقتصادی در مواجهه با بهران مالی جهانی هستند که خود هیچ نقش وقصوری در پیدایش آن ندارند .
آشتفتگی های مالی جهانی به تدریج وارد افریقا شده چونکه این قاره ارتباطات محدود مالی با دنیای خارج دارد .
اکنون اقتصاد افریقا در حال مبارزه و جلوگیری از سقوط اقتصادی به خاطر کاهش تقاضا برای تولیداتش و افزایش قیمتها و کاهش سرمایه گذاری خارجی می باشد .
مدیر IMF دومنیک استراوس کان میگوید : افریقا یک قربانی توسونامی اقتصادی است . و اشتباه کشورهای پیشرفته را که مسئول بحران های خود هستند را مرتکب نمی شوند. وی این این سخنان را قبل از ملاقات غرب افریقا ایراد کرد .
بحرانهای اخیر مالی بار سنگینی است که بر دوش جهان تحمیل شده است
میزان وام های جدید اعطایی IMF به افریقا که مبلغ 6.1 میلیون دلار بوده نشان از افزایش دو برابری آن میدهد .
در میان کشورهای درخواست کننده کمک از این سازمان نام گینه و تانزانینا نیز دیده میشود که دو کشور بزرگ انجام دهنده اصلاحات اقتصادی هستند . IMF روز جمعه پرداخت کمک فوری 545 میلیون دلاری به شرق آفریقا را نیز تصویب کرد .
در همین حال غنا و موزامبیک هم سرگرم گفتگو و مذاکره در باب درخواست دریافت کمکهای مالی و حمایتی هستند .
کشورهای دیگری هم همچون سواحل ایوری ، اتیوپی ، سائو تومه ، پرینسپه و زامبیا نیز در حال پیوستن به کشورهای درخواست کننده میباشند .
نیجریه که یکی از بزگترین صادرکنندگان نفت در جهان است از بانک جهانی به منظور خارج شدن از چالش های ایجاد از شده از میزان بدهی های خود تقاضای دریافت وام کرده است
مدیر حوزه روابط بین الملل IMF گفت بیست برنامه جامع و کاربردی در حوزه افریقا در دست اجرا داریم در حالی که با افزایش تقاضا در چند ماهه اخیر هم روبرو هستیم .وی گفت پروسه پرداخت کمک به کشورهای درخواست کننده باید کوتاه باشد چونکه آنها میخواهند هر چه سریعتر سلامت ا قتصادی را به بدنه بیمار اقتصاد کشورهایشان بازگردانند .
این کشورها با بحران های غیر مترقبه ایی روبرو شد ه اند که ما میدانیم موقتی است .بنابر این نیاز فوری مالی آنها احساس میشود .
چرا که میخواهند شکاف های اقتصادی ایجادشده را با اعتبارات دریافتی و بهبود اوضاع اقتصادی خود پر کننند
این بحران های جاری تغییراتی را در شرایط پرداخت وام به افریقا از سوی IMF ایجادکرده است .رازیا کان مدیر تحقیقات منطقه ای افریقا در بانک استاندارد چارتر گفت سفت کردن کمربند اقتصادی به ارامی در حال نشان دادن تائیرات خود بر اقتصاد افریقاست .چیزی که امروز ما می بینیم این است که کشورها کمبود ویا خشکسالی مالی را احسا س میکنند .
به هر صورت کشورهای پیشرفته این انتقاد را از کشورهای دریافت کننده وام دارند که تمرکز و توجه بیشتر آنها بر بخشهای حیاتی تر باعث لطماتی بر قشر ضعیف تر جامعه میشود .وی اضافه کرد وضعیت های موجود سیاست هایی را طلب میکند که ایجاد انگیزه در ایجاد رشدی پایدار در اقتصاد داشته باشند .هیچ کس منکر شرایط موجود نیست اما این خواسته برای توجه به ایجاد ثبا ت در زمانی خاص برای کشورهایی که در شرایطی خارج از شرایط مطلوب خود هستند وجود دارد .