در حالی که دولت کنیا در حال تقویت مرز های خود با سومالی می باشد کمیته های صلح دو کشور ترس ناشی از حمله ی گروه شبه نظامی الشباب را فرو خوابانده اند .
روز نامه نیشن چاپ کنیا در گزارشی در این زمینه می نویسد :الشباب که گروهی در ارتباط با القاعده می باشد کنیا را به خاطر حمایت از دولت نتقالی سومالی تهدید به حمله نموده است ..
سران دو کشور نیز در همین رابطه با برگزاری نشستی راهبرد هایی را برای متوقف نمودن الشباب برای ورود به کنیا اتخاذ نمودند .
این مسئله تنش در مرز های دو طرف را که نیرو های امنیتی دو کشور از ماه مارس سال جاری در شرایط آماده باش به سر می برند کاهش داده است .
علی دری،رییس کمیته صلح کولبیو درمصاحبه ایی که روز شنبه انجام داد گفت :ما در جلسه توافق نموده ایم تا به نیرو های الشباب اجازه ندهیم وارد کنیا شوند .اگر آن ها حمله کنند ،ما در ابتدا در قلمرو خود آن ها را سرکوب خواهیم کرد .
کولیبو یکی از مناطق جنوبی سومالی است .این منطقه با هلوگو واقع در اجا در شمال شرقی استانی است که که گفته می شود نیرو های الشباب از آن منطقه برای تهاجم به کنیا استفاده نمایند و این منطقه را کاملا اشغال کرده و آن را جزیی از سومالی نمایند .
"دری" و گرو هش پیشتر برای شرکت در نشست خبری به منطقه سینایی به همتایان کنیایی خود ملحق شدند .
تیم کنیا را نیز در این نشست مادهو هاجی ،رییس کمیته صلح هولو گو سرپرستی نمود .
همچنین یک گروه شبه نظامی محلی نیز به مقام های رسمی کمیته صلح پیوستند اما آن ها مسلح نبودند .این گروه سوار در ماشین تویو تایی از شهر دابلی در استان بداده در جنوب سومالی به نشست فوق آمدند .
اعضای این گروه وقتی که روز نامه نگاران را در مدرسه ایی در سینایی منتظر دیدند به آن ها ظنین شدند .
خبر نگاران روز نامه نیشن نیز سعی نمودند از مرز عبور کرده و وارد سومالی شوند که شبه نظامیان بر روی آن ها آتش گشودند .
و ا ما در این جلسه ،کمیته صلح تعهد خود بر ایجاد صلح در برابر تهدید های گروه الشباب تاکید داشتند .
در همین حین ،گروه شرکت کننده از سوی سومالی نیز اعلام داشت در حادثه اخیر سقوط بالگرد نظامی د خالتی نداشته است .
"دری "نیز اعلام داشت که گروهش ارتباطی با حسن الترکی ،رهبر شبه نظامیان راس کامبونی متصل به القاعده ندارد .
این در حالی است که" ترکی "در فهرست خرابکارات تحت تعقیب آمریکا می باشد .گروه تحت رهبری او بر مناطق راس کامبونی،کودا برقابو و بداده در جنوب سومالی تسلط دارند .
"دری" در پایان افزود :ما تصمیم گرفته ایم به منظور رسیدن به آرامشی که بدان نیاز داریم تلاش نماییم اهالی کشور ما به خاطر عدم وجود بیمارستان به کنیا می روند .
فرزندان ما درمدارس کنیایی ها حضور پیدا می کنند .بنابر این برای بر طرف شدن نیاز های ضروری خود از زمانی که دولت موگادیشو بیست سال پیش سقوط نمود به کنیا متکی می باشیم .