عضو هيئت علمی دانشگاه ابوجا در نيجريه با اشاره به مهاجرت مسلمانان به حبشه گفت: نخستين ترجمه از قرآن كريم در قاره آفريقا و ترجمه سوره مريم برای پادشاه نجاشی بود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، عبدالقادر مبارك، عضو هيئت علمی دانشگاه ابوجای كشور نيجريه در نشست «فعاليتهای قرآنی در عرصه بينالملل: قاره آفريقا» با بيان اين مطلب گفت: پيش از اين كه اسلام وارد مدينه شود، پيامبر گرامی اسلام(ص) آفريقا را انتخاب كردند و مسلمانان اوليه را به اين قاره فرستادند.
وی توضيح داد: هنوز اسلام به مدينه نرسيده بود و ياران پيامبر(ص) به دليل شكنجه به حبشه هجرت كرده بودند؛ سوره مريم، اولين سوره ای بود كه به وسيله همين افراد مهاجر به يك زبان آفريقايی ترجمه شد.
عبدالقادر مبارك گفت: اهميت رفتن مسلمانان اوليه به آفريقا را می توان در اين ديد كه همين افراد، اولين نماينده گان پيامبر(ص)، سوره مريم را خواندند؛ يك نفر به حبشی ترجمه كرد و اين اولين ترجمه از قرآن كريم بود.
عضو هيئت علمی دانشگاه ابوجای نيجريه در ادامه به شيوه آموزشهای قرآنی در آفريقا اشاره و اظهار كرد: فعاليتهای آموزشی قرآنی در تمام آفريقا به نحو يكسان ارائه می شود؛ در قاره آفريقا، به ويژه در اكثريت كشورهای حنوب صحرا يك كودك در سنين پيش از دبستان، به يك مدرسه قرآنی فرستاده می شود؛ اين مدرسه «كُتّاب» نام دارد؛ در كشورهای غرب آفريقا مانند سودان از اين كُتّاب خيلی زياد است.
وی ادامه داد: يك كودك برای يادگيری الفبای عربی از لوح های چوبی استفاده می كند تا كم كم به سنی می رسد كه می تواند حفظ را هم شروع كند؛ نظام آموزشی قرآنی در كشورهای آفريقايی به اين شكل شروع می شود؛ يعنی ابتدا نحوه خواندن قرآن را فرا می گيرند و بعد به مدرسه می روند. عبدالقادر مبارك تأكيد كرد كه با وجود تفاوت های نژادی و فرهنگی در مناطق مختلف آفريقا، نظام آموزشی يكسانی د همه اين مناطق ارائه می شود.
عضو هيئت علمی دانشگاه ابوجای نيجريه در پايان از محبت به اهل بيت(عليهم السلام) و نيز جايگاه حضرت مهدی(عج) به عنوان منجی، نزد مسلمانان آفريقا به ويژه اهل سنت سخن گفت و اظهار كرد: با وجود تلاش سلفی ها برای ترويج وهابيت در آفريقا، مردم اين سرزمين واقعاً پيرو اهل بيت(عليهم السلام) هستند به طوری كه اگر در خانواده ای دو پسر به دنيا بيايد اسم آنان را حسن و حسين می گذارند.
نشست «فعاليت های قرآنی در عرصه بين الملل» با محوريت قاره آفريقا، روز گذشته 10 شهريوماه با حضور حجت الاسلاموالمسلمين حميد محمدی، قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد ااسلامی در امور قرآنی و رئيس مركز توسعه، ترويج و هماهننگی فعاليت های قرآين كشور، حجت الاسلام عبدالمجيد حكيم الهی، معاونبين الملل جامعةالمصطفی(ص) العالميه حسين اسدی، مديرگروه قرآن حديث جامعةالمصطفی(ص) در سالن علامه امينی بخش قرآن و فرهنگ ملل مختلف در هجدهمين نمايشگاه بين المللی قرآن كريم برگزار شد.
در پايان اين نشست همچنين تابلو فرش هايی به نشان قدردانی از فعاليت های عبدالقادر مبارك، حجت الاسلام حكيم الهی و ميرزايی، مشاور عالی جامعةالمصطفی(ص) العالميه به آنان اهدا شد.