خبرگزاري فرانسه در گزارشي به قلم جايلان زايان از قاهره مي نويسد
روزنامه هاي عربي روز چهارشنبه به باراک اوباما رئيس جمهور امريکا هشدار دادند در سخنراني اش خطاب به مسلمانان جانب احتياط را نگاه دارد.
اوباما روز چهارشنبه پيش از سفر به قاهره و ايراد يک سخنراني خطاب به يک ميليارد و پانصد ميليون مسلمان جهان پس از هشت سال روابط ناراحت کننده رياست جمهوري جرج دبليو بوش وارد عربستان شد.
"روز اليوسف" روزنامه دولتي مصر در سرمقاله خود خطاب به اوباما نوشت" در قبال اسرائيل جانبدار نباش، در امور داخلي کشورهاي ديگر مداخله نکن و درباره دموکراسي درس نده."
اسامه سرايه در الاهرام ديگر روزنامه دولتي مصر نيز نوشت" در تيم کاري اوباما کساني هستند که به او توصيه کرده اند مسلمانان را به عنوان شريک خطاب کند."
وي در اين مقاله نوشته است" اما همچنين کساني هستند که از او خواسته اند از جهان اسلام تقاضاهايي بکند و به انها به بهانه برقراري دموکراسي و احترام به حقوق بشر فشار اورد. چيزي بي معني تر از اعمال فشار بيشتر به جهان اسلام و عرب وجود ندارد."
ايمن الظواهري مرد شماره دو القاعده و دست راست اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده از مصري ها خواست از اوباما فاصله بگيرند و گفت سفر وي به دعوت شکنجه گران مصري و برده هاي امريکا صورت گرفته است.
روزنام عکاظ عربستان از سفر اوباما به منطقه به گرمي استقبال کرد و در سرمقاله خود نوشت " نشست ملک عبدالله و اوباما، کليدي براي ثبات جهاني است."
اما روزنامه الرياض عربستان در مقاله اي از جهان اسلام خواست انتظار زيادي از اين سفر نداشته باشند.
در اين مقاله امده است" جهان اسلام نبايد به اين مسئله فکر کند که اوباما براي تبديل شدن به يک متحد يا حامي به منطقه مي ايد. بياييد اين موضوع را درک کنيم که او به عنوان يک امريکايي ميانه رو که حساسيت منطقه، جنگ هاي اين کشور و درد و رنج ناشي از سياست ماکياولي (وابسته به عقايد سياسي) پنج دهه گذشته را درک مي کند، سخنراني خواهد کرد."
اما مطبوعات مستقل مصر بيشتر از اين امر نگرانند که به خاطر اهداف گسترده تر دولت امريکا نظير تلاش براي جلب حمايت اعراب جهت مقابله با برنامه هسته اي جنجالي ايران موضوعاتي نظير مسئله حقوق بشر به حاشيه کشانده شود.
ايمن نور يکي از مخالفان مصر در روزنامه الدستور نوشت"باراک اوباما فردا مصر واقعي را مشاهده نمي کند."
وي افزود" اوباما با مصري رو به رو مي شود که رهبرش خواسته هاي خود را به اکثريت تحميل مي کند و اصلاحات دموکراتيک در اين کشور روند رو به عقب دارد."
محمد بن راشد ال مکتوم نخست وزير امارات عربي متحده نيز به اوباما هشدار داد وخامت اوضاع اقتصادي ، افراطي گري را در جهان اسلام تقويت مي کند.
وي در روزنامه الخليج نوشت" جواناني که به دليل بيکاري فزاينده به شدت خسته شده اند به راحتي طعمه ان دسته از کساني خواهند بود که افراطي گري و خصومت را به ويژه عليه امريکا ترغيب مي کنند."
وي نوشت" راهبردهاي توسعه اقتصادي و همچنين مراقبت بهداشتي، اموزشي و نظارت خوب اغلب در فهرست اولويت هاي منطقه عرب جاي خود را به هزينه هاي تسليحاتي داده است."
اما شهروندان مصري در خيابان هاي قاهره در استانه سخنراني اوباما در دانشگاه قاهره بيشتر نگران تشديد ترافيک هستند تا ديپلماسي منطقه اي.
سالم فياض راننده تاکسي مصري گفت" اي کاش انها در چنين روزي کل کشور را تعطيل مي کردند چرا که ترافيک ناشي از سخنراني اوباما فقط اوضاع شهر را فلج مي کند."
يک کارگر 38 ساله مصري هم که در يک رستوران کار مي کند گفت" اوباما چه کاري قصد دارد براي ما انجام دهد؟ مي خواهد قيمت نان را پايين اورد؟ اگر او مي تواند اينکار را بکند از او استقبال مي شود."