دولت ليبي از مجمع عمومي سازمان ملل متحد خواست اقدامي فوري براي انجام تحقيقات بينالمللي درباره اشغال عراق، انجام دهد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "محيط "، دولت ليبي از مجمع عمومي سازمان ملل خواست براي انجام تحقيقات بين المللي درباره اشغال عراق و اعدام "صدام حسين "، رئيس جمهور سابق اين كشور اقدامي فوري انجام دهد.
اين در حالي است كه دولت آمريكا از اين اقدام ليبي ابراز نارضايتي كرده و دولت فعلي عراق نيز تماس هايي با دولت ليبي داشته و نگراني خود را درباره نتايج اين اقدام اعلام كرده است.
روزنامه "قورينا " ليبي به نقل از منابع آگاه نوشت: "هوشيار زيباري "، وزير خارجه عراق، حداقل 3 بار با "موسي كوسا "، دبيركميته مردمي روابط خارجي و همكاريهاي بين المللي ليبي تماس گرفت تا طرابلس را از خواسته خود مبني بر گشوده شدن پرونده تحقيقات درباره جنگ آمريكا در عراق و اعدام صدام حسين، منصرف كند.
زيباري در اين تماسها تاكيد كرد: باز شدن اين پرونده تاثير منفي بر اوضاع عراق دارد و تلاشهايي كه براي تشكيل دولت انجام شده است را تحت تاثير قرار ميدهد و همچنين ثبات عراق را به خطر مي اندازد.
"معمر قذافي "، رهبر ليبي ، پيش از اين در سخنراني خود در مراسم افتتاحيه بيستمين نشست سران عرب در دمشق، از رهبران عرب خواسته بود كميتهاي براي تحقيق درباره كشته شدن "صدام حسين " تشكيل دهند.
قذافي در شصت و چهارمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل كه در سپتامبر سال 2009 برگزار شد نيز تاكيد كرده بود كه سازمان ملل از طريق مجمع عمومي اين سازمان درباره جنگ عراق تحقيق خواهد كرد.
وي جنگ عراق را نقض منشور سازمان ملل از سوي كشورهاي بزرگ دانست كه كرسي دائم در شوراي امنيت داشته و با يك دولت مستقل عضو مجمع عمومي سازمان ملل خصومت دارند.
جنگ آمريكا در عراق در سال 2003 آغاز شده و به اشغال نظامي اين كشور از سوي آمريكا و برخي همپيمانانش منجر شد، اما تصميم براي حمله به عراق، يكجانبه بوده و از مشروعيت بين المللي برخوردار نبود.