شانا _ الجزایر دور جدید مناقصه واگذاری قراردادهای نفت و گاز خود را پنج شنبه گذشته (11 شهریور) آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، الجزایر پنج شنبه گذشته برگزاری دور جدید مناقصه واگذاری قرارداد 10 میدان نفت و گاز این کشور را آغاز کرد؛ هدف از برگزاری این مرحله از مناقصه ها بررسی علاقه مندی شرکت های بین المللی در توسعه پروژه های نفتی این کشور است.
در دو دور مناقصه های پیشین الجزایر، برای بسیاری از قراردادهای توسعه میدان های نفت و گاز این کشور پیشنهادی ارائه نشد، شرکت های نفتی بین المللی اعلام کردند که شرایط مالی قراردادها برای آنها جذاب نبوده است.
الجزایر، تامین کننده حدود یک پنجم نیازهای گازی اروپا، به منظور تحقق اهداف صادرات نفت و گاز خود به دانش و حضور شرکت های نفتی بین المللی در بخش های نفتی نیاز دارد.
برخی از تحلیلگران اعلام می کنند: در صورتی که الجزایر هر چه سریع تر از حضور شرکت های خارجی در پروژه های انرژی خود بهره نگیرد، صنعت نفت و گاز این کشور با مخاطره جدی روبه رو می شود.
اداره دولتی برگزار کننده مناقصه های نفت و گاز الجزایر (ای.ال.ان.ای.اف.تی) در بیانیه ای اعلام کرد: شرکت های نفتی بین المللی برای حضور در دور جدید مناقصه نفت و گاز الجزایر باید پیشنهادهای خود را تا سوم مارس (12 اسفند) سال آینده میلادی ارائه دهند.
بر اساس این بیانیه که در پایگاه اینترنتی وزارت انرژی و معادن الجزایر منتشر شده است، قراردادهای میدان های نفت و گاز واگذار شده در دور جدید مناقصه الجزایر از لحاظ میزان منابع قابلیت بالایی دارند.
از 10 قرارداد نفت و گاز که در این دور از مناقصه ها واگذار شده است، هشت قرارداد جدید هستند و شامل قراردادهای دو دور پیشین نبوده اند.
این دور از مناقصه های نفت و گاز الجزایر، شامل توسعه سه میدان در حوزه «ایلیزی» واقع در نزدیکی مرز الجزایر با لیبی واقع شده است، جایی که دو شرکت انگلیسی بی.پی و شرکت ایرلندی پترو سلتیک از تجاری بودن منابع کشف شده در این حوزه خبر داده اند.
این نخستین دور از مناقصه های نفت و گاز الجزایر است که پس از برکناری شکیب خلیل، وزیر انرژی و معادن پیشین الجزایر، برگزار می شود، هم اکنون یوسف یوسفی در این سمت انجام وظیفه می کند.
الجزایر در دور قبلی مناقصه های نفت و گاز خود تنها موفق شد سه قرارداد از 10 قرارداد به مناقصه گذاشته شده را اعطا کند، چند مدیر اجرایی شرکت های نفتی بین المللی اعلام کردند که شرایط مالی قراردادها برای شرکت ها جذاب نبوده است، همچنین در دور نخست از 16 قرارداد واگذار شده تنها 4 قرارداد به شرکت های بین المللی واگذار شد.
یوسف یوسفی هنوز در باره ایجاد تغییر در شرایط دور جدید مناقصه واگذاری قرارداد های نفت و گاز الجزایر اظهار نظری نکرده است.
از شرکت های فعال در بخش های نفت و گاز الجزاری می توان به شرکت فرانسوی توتال، گازپروم روسیه، آنادارکو آمریکا، انی ایتالیا و رپسول اسپانیا اشاره کرد.
الجزایر پنجمین تولید کننده و چهارمین صادرکننده گاز طبیعی و سیزدهمین تولید کننده و نهمین صادرکننده نفت خام در جهان و نیز عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است.
نفت و گاز مهم ترین منابع درآمد الجزایر هستند و حدود 40 درصد از تولید ناخالص داخلی و نیز تقریبا تمامی صادرات این کشور را این دو ماده تشکیل می دهند.