کارگاه آموزشی "روزه وفواید آن" به همت رایزنی فرهنگی ایران باحضور جمعی از اعضای کتابخانه و دانشجویان دانشگاه زامبیا، 10 شهریور 1389در محل کتابخانه نمایندگی فرهنگي كشورمان برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، هاموبولو استاد گروه ادیان دانشگاه زامبیا و پدر متورل عضو موسسه پدران سفید و عضو هیأت مدیره موسسه فنزا، دو میهمان ویژه این کارگاه آموزشی بودند.
علی بختیاری سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در زامبیا، موضوع کارگاه آموزشی را بررسی روزه و فواید آن عنوان کرد و روزه را از مشترکات ادیان الهی و بعضا غیر الهی دانست که اهمیت شناخت واقعی و کیفیت و اثرات آن را امری ضروری دانست.
پس از آن دکتر روشن ضمیرمبلغ اعزامی از ایران در بیاناتی به اهمیت بعد روحانی انسان از دیدگاه ادیان پرداخت و افزود: با توجه به این که پاسخ به نیازهای مادی و جسمانی بسیار ساده تر و در دسترس تر از نیازهای معنوی است،همه ادیان بعد معنوی انسان را مخاطب قرار داده اند.
وي اضافه کرد: انسانها معمولا به نیازهای مادی خود و چگونگی برآورده شدن آنها آشنایی کافی دارند و این پرداخت به مادیات و نیازهای جسمانی، باعث غفلت از توجه به بعد معنوی و نیازهای معنوی می شود. بنابراین همه ادیان دستوراتی را برای تقویت جنبه معنوی انسان دارند و در تلاشند تا با ایجاد برخی محدودیت ها در خواهش های مادی و جسمانی، فضای تربیت و رشد بعد معنوی انسان را فراهم سازند.
وی یکی از مهمترین برنامه های دین اسلام برای کنترل غرایز و نیازهای مادی و ایجاد فضای رشد برای بعد مادی را روزه ماه رمضان معرفی کرد.
پدر متورل بود به اهمیت و تاریخچه روزه در مسیحیت پرداخت و تصریح کرد که در آیین مسیحت ابتدا روزه جایگاه پررنگ تری داشته اما به مرور کم رنگ تر شده به گونه ای که امروزه کاملا مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد:چون مسلمانان همه تعالیم اسلامی را الهی و غیر قابل تغییر می دانند، برخلاف مسیحیت، هیچگاه آن را تغییر نمی دهند.
پدر متورل روزه را یکی از مواردی دانست که دستخوش این تغییرات شده است.
در پایان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد و مقاله ای در باب فواید روزه ماه رمضان؛ که توسط رایزنی تهیه گردیده بود، به شرکت کنندگان تقدیم گردید.
لازم به ذکر است این کارگاه آموزشی با هدف آشناسازی اعضای کتابخانه و جمعی از دانشجویان دانشگاه برگزارشد.